Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressenfotografer startar livebyrå

Publicerad: 21 januari 2015, 11:20

Nils Petter Nilsson.

Tre av Expressens fotografer startar byrån Ombrello. De ska fokusera på live-tv, direktpublicerad stillbild och liverapportering. – Vi håller oss borta från Schibsted, säger Nils Petter Nilsson, en av grundarna.


Förutom Nils Petter Nilsson är det också Mikael Sjöberg och Robban Andersson som slår upp portarna för den nya byrån. I nuläget är det inte aktuellt att anställa någon, men just nu håller de på att knyta till sig ett nätverk av frilansare.

– Vi ser hur intresset kring live-tv ökar och det finns ingen livebyrå i dag på marknaden. Vi vill vara med i den utvecklingen, säger Nils Petter Nilsson.

I höstas kom Expressen med beslutet att de gör sig av med fotograf- och bildredaktörstjänster. Men enligt Nils Petter Nilsson är det inget som har att göra med den nu startade byrån.

– Jag jobbar fortfarande som stillbildsfotograf för Expressen och kommer fortsätta göra det. Det här är en reaktion på vad som sker i omvärlden.

Du jobbar fortfarande för Expressen. Hur tänker du kring konkurrensen som kan uppstå om ni till exempel säljer bilder till Schibsted?
– Vi ser oss som en resurs till Expressen. Där är situationen likadan som när vi arbetar som frilansfotografer. Aftonbladet och Svenska Dagbladet blir svårt att sälja till men i övrigt kan jag inte se att den övriga marknaden är någon konkurrent. Vi håller oss borta från Schibsted.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.