Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens chockvärvning blir nyhetschef

Publicerad: 7 januari 2010, 13:45

Nu är det klart att Leif Kasvi – Expressens värvning från ärkerivalen Aftonbladet – får titeln nyhetschef på sitt nya jobb.


Leif Kasvi. Foto: Aftonbladet Bild.

Resume.se skrev i höstas om Expressens fräcka värvning av Aftonbladets editionschef Leif Kasvi – en nyckelfigur i Jan Helins nya Aftonbladet-organisation.

Det har länge varit oklart exakt vilken roll Kasvi, som börjar i dagarna,  får i ”Getingens” nyhetsorganisation.

Men nu är det klart: Kasvi blir en av två nyhetschefer på papperstidningen.

– Det skiljer inte så mycket från det jag gjorde på Aftonbladet, förutom att det är dagtid. Och på Aftonbladet gjorde jag tidningen, nu blir det ett steg tidigare – jag ska lägga ut jobb och serier, säger Leif Kasvi till Resume.se.

Nöjd med det?

– Ja, absolut.

Så ser Expressens nyhetsledning ut med Kasvi:

Leif Kasvi och Andreas Johansson är nyhetschefer på tidningen och Tomas Kvarnkullen nyhetschef på sajten. Anna Norberg (tf) och Markus Wallén är nyhetschefer för tidningen på natten. Dan Edström, egentligen nyhetschef på natten för tidningen på natten, är frikopplad för projekt. Anders Wahlund är nyhetschef för webb-tv.

Editionschefer för tidningen är Viveka Hansson och Magnus Alselind. Anna Rastner är editionschef för webb-tv. Editionschefer på webben är Mattias Lundell och Håkan Wikström (tf). Alexandra Forslund, egentligen editionschef på webben, är frikopplad för projekt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.