Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens förre vd död

Publicerad: 21 september 2012, 07:44

Åke Ahrsjö, Expressens legendariske vd under många år, avled under en flygning från Stockholm till Kapstaden i onsdags kväll. Planet nödlandade i Bukarest sedan Åke Ahrsjö blivit dålig. Men hans liv stod inte att rädda.
Åke Ahrsjö blev 83 år.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

”Dramatiskt ja, men också väldigt mycket kvällstidningsdramatik och väldigt mycket Å k e: han var en livsnjutare och hade möjligen tagit en martini ombord. Lås oss i alla fall hoppas det, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i en lång text där han hyllar yrkesmannen och personen Åke Ahrsjö.

Åke Ahrsjö kom till Expressen 1953 och blev direktörsassistent 1956. Tio år  senare utsågs han till vice vd. Mellan 1987 och 1992 var han vd för  tidningen.

”Historien om Åke Ahrsjö, vars pappa var vd för Pressbyrån, är också  historien om Expressen. Det är en berättelse om en direktör som förstod  det alldeles särskilda förhållande som måste råda i ett mediehus”, skriver Thomas Mattsson och reciterar Åke Ahrsjö från en SvD- intervju.

”Jag har alltid trott på samarbete mellan redaktion och  administration i tidningsföretagen. Det är därför viktigt att  chefredaktörerna gör sig hörda i styrelserummen och bibehåller sin  publicistiska självständighet. Detta innebär i fallet Expressen också att ägarfamiljen Bonnier respekterar denna självständighet”, sa Åke Ahrsjö i SvD-intervjun.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.