torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens kommunikationsmiss – livesände när nedskärningar presenterades för anställda

Publicerad: 23 februari 2023, 13:08

Att mötet livesändes var helt i sin ordning, säger Klas Granström, Expressens chefredaktör.

Foto: Jessica Gow/TT / Olle Sporrong

Under onsdagen hade Expressen stormöte för att bland annat diskutera nedskärningar i verksamheten. Men mötet, som livesändes på Youtube, spreds offentligt. ”Nu hamnade länken utanför huset och vi fick en större publik än vanligt,” säger chefredaktören.

Ämnen i artikeln:

Klas GranströmExpressenNyheterKommunikation

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Under onsdagen livesändes ett stormöte från Expressen och spreds offentligt. På Twitter spreds länken brett innan sändningen avbröts och fick flertalet reaktioner.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Enligt Expressens chefredaktör Klas Granström brukar tidningen livesända mötena på Youtube, detta för att alla medarbetare ska kunna ta del av informationen, men att länken nu spritts utanför den tänkta publiken. 

– Vi är en stor organisation, alla är inte alltid på plats och vi vill nå så många som möjligt. Livesändningarna är tänkta för våra medarbetare, men informationen är officiell när vi berättar om den för vår organisation, säger Klas Granström till Dagens Media och fortsätter:

– Att länken spreds utanför huset är inget problem för oss. Vi är ett företag som andra och medier är väldigt intresserade av, så vi är vana att svara på frågor om våra angelägenheter. Nu hamnade länken utanför huset och vi fick en större publik än vanligt.

Han säger till Aftonbladet att man ska titta på om rutinerna behöver förändras eller ses över i efterhand. 

Under mötet meddelade man att 20 tjänster kommer försvinna från tre titlar (Expressen, GT, Kvällsposten) och enligt uppgifter till Dagens Media så kommer Kvällsposten även läggas ned. Det kritiseras av Expressens fackordförande Jan Spångberg, som i en intervju med Dagens Media beklagar att man prioriterar lönsamhet över journalistik.

Resumé söker Klas Granström.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev