Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens kovändning

Publicerad: 16 april 2008, 12:13

Expressen-veteranen Bo Liljeberg var bara tänkt som en tillfällig lösning som nöjeschef. Men Expressen ändrade sig och utsåg honom i dag till nöjeschef permanent.


Bo Liljeberg.

När nöjeschefen Dan Panas lämnade Expressen i slutet av januari trädde biträdande redaktionschefen Bo Liljeberg in som tillförordnad nöjeschef.

– Vi behöver honom som biträdande redaktionschef, sa informationschefen Irina Halling då.

Expressen har letat kandidater internt, men när det väl kom till kritan föll ändå valet på Liljeberg – ledningen var mycket belåten med hans jobb som chef under bevakningen av melodifestivalen.

– Tanken var att han skulle gå tillbaka till tjänsten som biträdande redaktionschef, han hade en tung centrall roll. Men sen hoppade han in som nöjeschef och vi märkte att hans rutin var väldigt värdefull där. Det här blir jättebra. Bo har den rutin som krävs. Han har goda ledaregenskaper och bra nyhetsnäsa, säger Irina Halling.

Bo Liljeberg har arbetat många år på Expressen, bland annat som nattchef, editionschef och som biträdande redaktionschef.

Lina Modin kommer att vara biträdande redaktionschef tills en ny rekryterats.

Läs även: Bo Liljeberg träder in som nöjeschef på Expressen

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.