Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Expressens Mats Olsson knäckte min karriär”

Publicerad: 25 oktober 2012, 13:51

En skärmdump från SVT Debatt.

I en artikel på SVT Debatt rasar den förre detta höjdhoppsstjärnan Linus Thörnblad mot Expressen sportkrönikör Mats Olsson. Enligt artikelförfattaren ska en text av Expressen-profilen vara orsaken till att han gick in i väggen och att karriären tog slut. – Jag försökte knäcka honom istället knäckte jag mig själv, skriver Linus Thörnblad på SVT Debatt.


Ämnen i artikeln:

SVT DebattExpressenMats Olsson

För två år sedan gick höjdhopparen Linus Thörnblad in i väggen och tvingades avsluta sin karriär i förtid. Den utlösande faktorn enligt honom själv var en text signerad Expressens sportkrönikör Mats Olsson. Det skriver Linus Thörnblad på SVT Debatt.

"Expressens Mats Olsson kritiserade mig i en artikel när jag kom femma i friidrotts-VM i Berlin 2009. Jag var själv nöjd med placeringen, jag var skadad och blev bäste svensk – utanför tävlingsarenan hoppade jag på kryckor. Men Mats Olsson skrev: "Linus Thörnblad tillhörde bottenskrapet, lallarna, statisterna och de som inte hörde hit".

Det var det som blev den utlösande faktorn. Jag ville ha revansch – och i det läget hoppade jag inte längre för mig själv utan för andra. Jag pressade mig själv extremt hårt och tränade enormt mycket.
Jag började försöka knäcka Mats Olsson och bevisa att han hade fel. Istället knäckte jag mig själv."

Mats Olssons krönika skapade stor debatt när den kom 2009 och Thörnblads agent Daniel Wessfeldt tyckte den "gick över gränsen" och Svenska Friidrottsförbundet diskuterade krönikan.

Enligt Linus Thörnblad ska han ha försökt komma i kontakt med Mats Olsson utan framgång:

"Det blev stopp. Jag gick in i väggen och tvingades avsluta min karriär. Jag har försökt att nå Mats Olsson för att fråga honom om hans krönika, men han har inte hört av sig till mig. Jag tolkar det som att han inte står för vad han har skrivit – men inte heller vill be mig om ursäkt."


När Resumé ringer upp Expressens sportkrönikör Mats Olsson har han precis anlänt till sitt landställe. Han har inte läst Linus Thörnblads debattartikel.
– Det här är ingenting jag vill kommentera överhuvudtaget, säger Mats Olsson till Resumé.

I kvällens SVT Debatt medverkar Linus Thörnblad i studion. Han berättar om sitt liv utanför rampljuset där han hamnade mellan stolarna utan pengar från Försäkringskassan och A-kassa.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.