Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens nyckelrekrytering – UNT:s nyhetschef

Publicerad: 12 december 2014, 10:34

Johanna Odlander blir ny editionschef för sociala medier på Expressen. Hon kommer närmast från en roll som nyhetschef på Upsala Nya Tidning. Expressens egna medarbetare Karolina Westerdahl och Sara Ojasso får också chefstjänster.


Ämnen i artikeln:

Klas GranströmUNTExpressenMagnus Alselind

– Johanna har en bred nyhetserfarenhet från flera kanaler, vilket är centralt i när vi vill utveckla sociala medier till en integrerad del av Expressens nyhetsarbete, säger Klas Granström, redaktionschef för digitala medier på Expressen i en kommentar.

Johanna Odlander kommer närmast från en roll som nyhetschef på Upsala Nya Tidning. Hon ska inte bara ansvara för att bemanna och organisera Expressens snabbt växande sociala medier-redaktionen, utan också driva produkt- och teknikutveckling inom sociala medier ihop med utvecklingsredaktören Dan Edström.

Johanna Odlander ska också leda nyhetsarbetet.

Hon menar att det finns en enorm potential att arbeta med nyhetsförmedling i sociala medier.

– Nu står ingen stel distributionsapparat mellan människor och journalistiken, utan vi kan samtala, hitta angelägna berättelser, dela bra journalistik och vara nära människor så ofta de bara tillåter oss, säger Johanna Odlander i en kommentar.

Hon menar att journalistiken alltid har strävat efter att vara där folk är och att sociala medier är just en sådan plats.

– Min bild av Expressen är att det finns en hög energi. Man verkar inte styras av rädsla för framtiden, utan går igång på den. Det gör inte saken sämre att man fattat att teknik och journalistik i dag går hand i hand, en förutsättning för att omsätta goda idéer snabbt, säger Johanna Odlander i en kommentar.

Expressen genomför också två nyckelrekryteringar från internt håll.

Karolina Westerdahl blir bildchef – hon har varit alltifrån redigeringsledare till tillförordnad nyhetschef på Expressen.se.

– Med Karolina Westerdahl som bildchef är vår ambition att vara fortsatt nyhetsledande och samtidigt ge våra utsända team möjlighet att göra bildberättandet som berör, säger Magnus Alselind, redaktionschef nyheter och samhälle på Expressen i en kommentar.

Sara Ojasoo blir ny redigeringsledare på Expressen – hon kommer från en tjänst som redigerare på Expressen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.