Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens Omtalat går på export

Publicerad: 20 november 2014, 08:41

UPPDATERAD Viralsajten Omtalat.nu startar systersajter i Norge, Turkiet och Tyskland. Expressen Labs ligger bakom satsningen.


Ämnen i artikeln:

OmtalatThomas MattssonAnders NettelbladtExpressenPeter Frey

Sajterna får namnet Omtalat på de egna ländernas språl.

Det vill säga de tre sajterna får namnen:
Omsnakket.no (Norge), Begenmek.com (Turkiet) och Superschnack.de (Tyskland).

Bakgrunden är att sportchefen Anders Nettelbladt under ett möte med ett 30-tal chefer höjde rösten och presenterade en plan för hur man ska lansera Omtalat i flera länder.

– Det blev en spontan applåd och ungefär 30 sekunder senare var sociala medier-gruppen och våra utvecklare igång, säger chefredaktör Thomas Mattsson.

Expressen har infört en ny utvecklingsmodell – Expressen Labs – som innebär att man knyter samman redaktionen mmed annons, marknad och utveckling för att snabbare kunna utveckla nya sajter och appar – målsättningen är minst en ny sajt eller app per månad.

Expressen har under hösten lanserat sajter som Gilladjur, SportFeed, en sajt om andra världskriget och just Omtalat.nu

"Janna Holmqvist, Dan Edström och de andra i Expressens sociala medier-grupp gör ett fantastiskt jobb och vi vill testa våra erfarenheter på fler marknader", säger Thomas Mattsson i en kommentar.

Han menar också att en förutsättning för alla lanseringar är den tekniska grund som IT-chefen Peter Frey och hans utvecklare har lagt.
"/.../vi vill pröva oss fram och tror att vi kan öka intäkterna ännu mer genom att vara innovativa", menar Thomas Mattsson.

– Vi är extremt ödmjuka inför det faktum att vi startar sajter på nya marknader, bara för att Omtalat.nu är större än Lajkat.se i Sverige så betyder ju inte det att Omsnakket.no blir störst i Norge bara för att vi drar igång innan Schibsted där. Jag är rätt säker på att Schibsted kommer med en egen viralsajt i Norge senare, säger Thomas Mattsson.

De utländska Omtalat-sajterna ska inte samredovisas med Epxressen.se på KIA Index.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.