Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens reporter om kungens utbrott

Publicerad: 31 maj 2012, 13:31

En bister svensk monark i Seoul.

Foto: Scanpix.

Kung Carl XVI Gustaf var på dåligt humör under statsbesöket i Sydkorea i går. Han hade ont i foten och fick ett utbrott mot fotografer på plats. – Jag blev ganska förvånad över hans offentliga utbrott som jag skriver om i dagens tidning, säger Expressens utsände reporter Fredrik Sjöshult till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Carl XVI GustafFredrik SjöshultKungenExpressen

Unders statsbesöket i Sydkorea fick kungen i går spel på några sydkoreanska fotografer. Monarken, som plågas av smärta i foten, var på allmänt dåligt humör, skriver Fredrik Sjöshult i dagens Expressen.

– Kungen har varit irriterad på sydkoreanska fotografer som varit mycket närgångna under statsbesöket. Det har varit märkbart och jag blev ganska förvånad över hans offentliga utbrott som jag skriver om i dagens tidning, säger Fredrik Sjöshult.

Hur betedde han sig mot de svenska medierna?
– Kungaparet har varit mycket generösa mot svenska medier. Svenska fotografer visar mycket större respekt och följer de regler som sätts upp. Kungaparet ställer upp på en del fototillfälle men vill också ibland kunna lyssna i lugn och ro på den som guidar runt dem och det måste man ju ha förståelse för.

– Ett exempel är drottningen som höll ett bra tal på invigningen av den svenska filmfestivalen här i Seoul på onsdagen och där det på förhand meddelats att drottningen inte vill ha blixtar i ansiktet när hon talar. Ändå valde de sydkoreanska fotograferna att skicka en skur blixtar i ansiktet så fort hon lyfte blicken från manus.

– Det gjorde att hon tvingades stirra ned i papperna och talet blev stelare på grund av bristande respekt från fotograferna.

Hur är det att bevaka kungaparet i Seoul?
– Vi har precis avslutat en pressträff med kungaparet där kungen var på skojfriskt humör och drottningen var mycket proffessionell. De bjöd också på generöst med tid.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.