Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens reportrar attackerar nyhetsledningen

Publicerad: 7 december 2007, 13:13

Missnöjet med Expressens nyhetsledning är kompakt. Facket har kallat till flera möten för att diskutera frågan. Men redaktionschefen Magnus Alselind känner inte till problemet: – Jag har inte tagit del av någon kritik. Vi är mycket nöjda med våra nyhetschefer.


Missnöjet med nyhetsledningen jäser på Expressen. Foto: Andreas Elgstrand.

Resumé har talat med flera källor som ger en samstämmig bild: Nyhetsarbetet fungerar inte som det borde, ledningen är orutinerad och tidningen har halkat efter i nyhetsjakten.

Journalistklubbens ordförande Olle Fors anser inte att det är något ovanligt att nyhetsarbetet är en omstridd fråga:

– Vi för en jätteintressant diskussion om vad vi ska göra. Det är ett samtal som pågått sedan 1944 och kommer att pågå länge. Men det är en diskussion som vi för internt.

De senaste veckorna har facket haft två möten om nyhetskrisen. Men det säger sig redaktionschefen Magnus Alselind inte känna till:

– Facket har inte pratat med mig om någon kritik alls. Vi har högt i tak på Expressen och vi försöker utveckla nyhetsarbetet. Vi vinner många nyhetsmatcher och många är nöjda.

– Vi är bra på nyheter och det är väl bra om det finns ett engagemang bland reportrarna som vill bli ännu bättre.

Expressens nyhetsarbete leds av redaktionscheferna Magnus Alselind och Viveka Hansson samt nyhetscheferna Andreas Johansson och Lina Modin.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.