Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Expressens reportrar har uppträtt helt korrekt"

Publicerad: 8 maj 2011, 10:25

Expressens chefredaktör Thomas Mattssons svarar nu på knarkåtalade Ola Lindholms angrepp. - Expressens reportrar har uppträtt helt korrekt. Om man under en månads tid - enligt Ola Lindholms blogg - skickar ett enda mejl, bara fem SMS och vid två tillfällen artigt ringer på en ytterdörr,  då har man faktiskt  inte utsatt en brottsmisstänkt SVT-programledare och Bonnier-chefredaktör för något påstått "drev", säger Thomas Mattsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ola LindholmUlrika SaxonKamratpostenSVTThomas MattssonBonnier TidskrifterExpressen

Thomas Mattsson. Foto: Björn Elgstrand.

Ola Lindholm attackerade polisen, SVT och framför allt Expressen i sitt blogginlägg (läs här och här).

Han hänger ut Expressens reportrar och menar att tidningen utsatt honom för en hetsjakt.

- Thomas Mattsson, jag kommer aldrig att förlåta dig dina beslut som har skrämt och stressat min fyraårige son och fått mig och min sambo att känna oss obekväma och stressade i vårt eget hem, skriver Ola Lindholm som nu stoppats av SVT och tagit time out från Bonnier-ägda Kamratposten.

Nu svarar Thomas Mattsson på Ola Lindholms fräna kritik.

– Jag vill inte recensera Ola Lindholms blogg, jag förstår att han upplever knarkåtalet och rapporteringen i tidningar och tv som jobbig, säger Thomas Mattsson till Resume.se.

- Smutskastningen av Ola Lindholms person på nätet är vidrig, men också debatten om nyhetsförmedlingen på exempelvis Twitter bör nyanseras eftersom många - som vanligt - uttalar sig utan kunskap om vad som hänt.

Att det varit någon hetsjakt från Expressens sida håller inte Thomas Mattsson alls med om.

– Expressen kommenterar inte arbetsmetoder, men det är ingen hemlighet att paragraf 13 i "Etiska spelregler för press, tv och radio" antyder att en tidning nog bör vara både ambitiös och generös i sin strävan att ge en omskriven person chansen att få kommentera.

- Expressens reportrar har uppträtt helt korrekt. Om man under en månads tid - enligt Ola Lindholms blogg - skickar ett enda mejl, bara fem SMS och vid två tillfällen artigt ringer på en ytterdörr,  då har man faktiskt  inte utsatt en brottsmisstänkt SVT-programledare och Bonnier-chefredaktör för något påstått "drev", säger Thomas Mattsson till Resume.se.

Att slå mot budbäraren är helt fel i det här fallet, menar Thomas Mattsson.

- Ola Lindholm ville inte svara på polisens fråga om han knarkat tidigare och han ville exempelvis inte heller intervjuas av DN, Svenska Dagbladet, Aftonbladet eller Expressen som alla sökt honom inför dagens publiceringar. Detta står honom fritt, men våra reportrar arbetar med nyhetsförmedling och när de vänligt skickar sina inte intervjuförfrågningar gör de bara sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt – de söker nämligen svar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.