Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Expressens vd om sparplanerna på GT och Kvällsposten

Publicerad: 5 oktober 2011, 14:08

Såväl Kvällsposten som GT kommer att genomgå stora förändringar när editionernas sidproduktion flyttar till Stockholm och bemanningen på redaktionerna minskar. – Vi har lämnat ett förslag på hur vi tycker att de här framtida editionerna ska se ut i framtiden, säger Expressens vd Bengt Ottosson.


Ämnen i artikeln:

KvällspostenExpressenBengt Ottosson

Expressens vd Bengt Ottosson.

Resume.se har tidigare rapporterat att det väntar neddragningar på såväl GT som Kvällsposten. Sidproduktionen för båda tidningarna flyttar till Stockholm och Expressens huvudredaktion. På båda redaktionerna försvinner ungefär 18 personer.
– Att vi halverar tidningarnas styrkor stämmer inte. Redaktionerna kommer att ha 70 procent av den styrka de hade tidigare, och redaktionellt kommer det att vara 80 procent. Skillnaden är att en del av personalstyrkan kommer att finnas i Stockholm, säger Expressens vd Bengt Ottosson om förändringarna på tidningarna.

Exakt hur många på tidningarna som faktiskt kommer att förlora sina jobb är en fråga för framtiden, eftersom Bengt Ottosson menar att anställda kan komma att flytta med till Stockholm.
– Möjligheten finns att de här personerna följer med till Stockholm och arbetar där. Det påverkar förstås hur många personer som i slutändan kommer att drabbas, säger Bengt Ottosson.

De förändringar som äger rum på redaktionerna är ett led i att se till så att såväl Kvällsposten som GT är lönsamma i framtiden, enligt Bengt Ottosson.
– Vi har lämnat ett förslag på hur vi tycker att de här editionerna ska se ut i framtiden, säger Bengt Ottosson.

Ni har meddelat att ni även ska spara in på tryck och distribution. Finns det några förändringar planerade?
– Vi gör en stor genomgång av tryck- och distributionskostnader och ser bland annat till att tryckningen blir bättre. Vi ska inte heller dra in någon distribution. 70 procent av det vi ska spara gäller andra kostnader än personalen, men det har ni inte varit så intresserade av att rapportera.

Men samtidigt har människor förlorat sina jobb?

– Självklart, och det är fruktansvärt tufft. Samtidigt måste vi säkerställa framtiden för Expressen och vara med i den utveckling av mediebranschen som pågår nu och i framtiden.  Självklart är det olyckligt att medarbetare som varit på tidningarna länge och gjort ett bra jobb påverkas, men samtidigt måste det finnas jobb även i framtiden.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.