Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Expressens vinst: 92 miljoner

Publicerad: 12 februari 2008, 13:52

Expressen gjorde en vinst på 92 miljoner kronor under 2007. De totala intäkterna har ökat med 13 procent under året som gått och omsättningen blev 1,6 miljarder kronor.


Upplagan dök vilket gjorde  att vinsten minskade under ett år med stark högkonjunktur. Men man gjorde ändå ett resultat på 92 miljoner kronor.

Det var inte kärnprodukten papperstidningen som genererade intäkter, men intäktsbortfallet på grund av fallande upplaga kompenserades av prishöjningen den 1 juli. Att man ändå gjorde ett gott resultat förklaras i ett pressmeddelande:

"Samlarserier som James Bond och Klassiska Böcker samt snabbt ökande intäkter från digitala medier bidrar till att de totala intäkterna ökar med 13 procent".

Det som belastar resultatet är de satsningar som gjorts på Sport-Expressen och TV4 Sport, Kanal Lokal och butikstv-bolaget RTV. De gör att vinstmarginalen sjunker. 2006 var vinsten något högre på en lägre omsättning. I år blev omsättningen drygt 1,6 miljarder kronor.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.