Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Extremt högt PR-värde för Google"

Publicerad: 17 mars 2011, 21:03

Google presenterade vid ett event idag en rapport om den svenska internetekonomin. En av talarna på eventet var IT- och regionsministern Anna-Karin Hatt. – Det betyder så klart jättemycket PR-mässigt att få dit ett statsråd, säger Stefan Wahlberg, frilansjournalist med inriktning på rättsfrågor och före detta chefredaktör på Resumé.


Anna-Karin Hatt (t.h) från Googles rapportpresentation tidigare idag

Anna-Karin Hatt Foto: Johan Ödmann

Som Resume.se tidigare rapporterat presenterade idag Google en rapport som visade storleken och betydelsen av den svenska internetekonomin. Bland de inbjudna talarna på eventet fanns IT- och regionsminister Anna-Karin Hatt. Hon sa bland annat  att rapporten kommer att vara ett värdefullt bidrag till de underlag som man redan har för att förstå de utvecklingsmöjligheter som finns.

Att statsråd ställer upp på att medverka i den här typen av sammanhang är ingenting ovanligt, och strider heller inte mot några särskilda regler.
– Men det är klart att du sätter din politiska heder på spel, indirekt så ger du ju både företaget som arrangerar eventet och undersökningen legitimitet. Om det sedan skulle visa sig finnas felaktigheter eller att det hela bara var ett PR-jippo så ser det ju inte bra. Nu tror jag i och för sig inte att det är så i det här fallet och ministerns medarbetare har förmodligen gjort en grundlig koll innan hon valde att ställa upp, säger Stefan Wahlberg.

Dessutom innebär det också oerhört mycket PR-mässigt för ett projekt att ha ett statsråd närvarande.
– Det har ett extremt högt PR-värde, det är ju på något sätt den yttersta formen av legitimitet att ha ett statsråd där, säger Stefan Wahlberg.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.