Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Extremt låg nivå”

Publicerad: 19 maj 2014, 12:43

Mårten Andersson säger att han vet vad han pratar om.

Foto: Andreas Elgstrand.

Efter helgens bråk kring kvinnliga ståuppkomiker i Amelia Comedy Queen anser klubbarrangören Mårten Andersson att det är sluttjafsat. – Det här ligger på en så extremt låg nivå att jag knappt vill kommentera, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Karin AdelsköldMårten AnderssonAmelia

Det var Mårten Anderssons mejl där det bland annat stod: "Varför boka kvinnliga komiker när ingen vill se dem", som startade konflikten.  

Bakgrunden är att komikern Karin Adelsköld just nu tillsammans med RAW och tidningen Amelia genomför en tävling för att få fler kvinnor att ställa sig på standup-scenen.  

När Resumé tidigare i dag pratade med Karin Adelsköld ställde hon sig frågande till varför Mårten Andersson pratade om att kvinnliga ståuppkomiker drar färre publik än manliga, baserad på statistik som hon inte fått se.

– Mårten drar sin slutsats på statistik som bara är en åsikt. Han väljer att inte visa statistiken och fortsätter därmed med lögnen, sa hon till Resumé i morse.

Nu tycker Mårten Andersson att det är slutdiskuterat.  

– Hon far med lögner om att jag inte låter kvinnor få ställa sig på scenen. Det finns ingen i den här branschen som bokar så många kvinnor som jag. Men på statistiken ser jag att vi säljer mer biljetter till män än till kvinnor. Nu är det sluttjafsat. Det hon sagt får stå för henne, jag vet vad jag pratar om, säger han.  

Mer än så vill han inte kommentera, utan hänvisar till en intervju han gjort under eftermiddagen i P3.  

Karin Adelsköld sitter just nu med tidningen Amelia för att reda ut hur framtiden ser ut för evenemanget Amelia Comedy Queen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.