Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

F-kassans kommdirektör i blåsväder/Blondinbellas attack mot SSU-bojkott

Publicerad: 27 mars 2014, 07:45

Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

Foto: Magnus Laupa.

SSU vill bojkotta McDonalds, Burger King och Max. Centerledaren Annie Lööf menar att det är en urbota korkad kampanj och Isabella "Blondinbella" Löwengrip tycker att det är vänstern i ett nötskäl. Kommunikationsdirektören vid Försäkringskassan anklagas för jäv – flickvännen fick privat USA-resa betald. Så lyder några av nyheterna i dagens Morgonsvep.


Försäkringskassan kommdirektör anklagas för jäv
Jonas  Lindgren
, kommunikationsdirektör på Försäkringskassan värvade sin  flickvän till en chefstjänst och kunde därmed attestera hennes lön,  semester och utlägg – hon fick bland annat betalt då hon åkte till USA.
– Det är mycket möjligt att jag har missat någonting, säger Jonas Lindgren till Expressen.

Blondinbella till attack mot SSU-bojkott

SSU i Göteborg uppmanar till bojkott av McDonalds, Burger King och Max. Centerns ledare Annie Lööf menar att det är en bisarr kampanj som går ut på att göra flera unga arbetslös. Blondinbella menar att SSU-kampanjen är ”vänstern i ett nötskal, enligt SvD.

King rasar vid börsnoteringen
Spelbolaget King med succén Candy Crush Saga fick en värdering på 7,1 miljarder dollar, vilket innebär att det är den största europeiska noteringen sedan Genesis, Leas´s i slutet av 2006. Introduktionspriset för aktien landade på 22,50 dollar och aktien föll med 15 procent till 19,03 dollar, enligt DI.

Emojis blir mulikulturella
Den digitala världens populära bildbokstäver, emojis, har kritiserat för att vara nästan uteslutande visa, men nu kan en ändring vara på gång, enligt DN.
”Det måste finnas bättre mångfald i uppsättningen av emoji-symboler, och vi har arbetat nära tillsammans med Unicode-konsortiet i ett försök att uppdatera standarden”, skriver Katie Cotton, kommunikationschef på Apple, i ett mejl till MTV Act.

Ryska ministrar går över till Samsung
Säkerhetsskäl har gjort att ryska ministrar och andra regeringsrepresentanter har övergett Apples surfplatta Ipad och använder nu plattor från den sydkoreanska tillverkaren Samsung i stället, enligt DN.

Åtalas för att ha lagt ut grannens sexdom
DN rapporterar att en man i Umeåtrakten åtala för att ha lagt ut grannens dom på Facebook. Grannen är bland annat dömd för våldtäkt, sexuellt ofredande, barnpornografi och olovlig körning.

Varumärkesexpert sågar Sheraton
Hotellet Sheratons personal stoppade 45-åriga Diana Nyman, som hade blivit inbjuden av regeringen för att prata om diskrimineringen mot romer. Det har varit mycket reaktioner i sociala medier och varumärkesexperten Cecilia Besserer menar att händelsen är mycket negativ för hotellets varumärke, enligt DN.

Murdoch placerar två söner på topp-poster
Mediemogulen Rupert Murdoch har haft det tufft efter avlyssningsskandalen vid nedlagda brittiska tabloiden News of the World. Nu placerar han två söner i topp-positioner för att vakta imperiet, enligt New York Times.

Twitter drar igång ny musikstrategi
Den sociala mikrobloggstjänsten Twitter väntas rulla ut en ny musikstrategi i veckan, enligt källor till Wall Street Journal. Twitter planer att släppa en egen app.

CP+B jagar ny kreativ chef
Bob Winter, Executive Creative Director vid CP+B lämnar byrån för VSA Partners från och med den 1 maj. Bob Winter ska dock jobba hjälpa CP+B under en övergångsperiod för att man ska hinna hitta en ersättare till honom, enligt Adweek.

Spotify får fransk konkurrens i Sverige
Musikströmningstjänsten Spotify står idag för 70 procent av de svenska skivbolagens intäkter, vilket motsvarar 700 miljoner kronor. Nu får man en ny konkurrent i Sverige i form av Deezer, som har inlett ett samarbete med 3, enligt Sydsvenskan.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.