Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Få nyheterna via sms – och börsinfo med en emoji

Publicerad: 12 februari 2016, 10:40

Nya appen.

Foto: Quartz

Medieföretaget Quartz släpper en app där du kan chatta om nyheterna. Inte nog med det. Du får även veta hur börsen går genom en emoji i Apple Watch.


Appen, som lanserades igår, liknar en chattplattform och ska fungera som en konversation om nyheterna. Alltså som att sms:a om nyheter. Appen presenterar ”teasers” till berättelser i form av chattbubblor och låter sedan användare välja om de vill ha mer information om ämnet eller gå vidare till nästa story.

När du väljer att gå vidare med storyn så kommer du få ytterligare två eller tre chattbubblor – ibland med rörliga bilder – där du kan klicka dig vidare till storyns källa.

– Vi hade en magkänsla att det kunde vara ett engagerande gränssnitt. En sak som är trevligt med appen är enkelheten, säger Zach Seward till Niemanlab.org.

Appen finns än så länge för iPhones och i Apple Watch. I just Apple Watch har Quartz bakat in en speciell liten sak, nämligen en emoji som berättar för dig hur marknaden går. Det kan vara alltifrån det förskräckta ansiktet till en lycklig figur.

Appen är sponsrad av bilmodellen Mini, skriver Techcrunch.

Qartz lanserades som mobilsajt under 2012. Appen är idag tillgänglig för iPhone och Apple Watch men kommer snart till Android.

— Zach Seward (@zseward) February 11, 2016Our Apple Watch complication tells you how the market is doing in the form of an emoji. Down more than 1% now, so... pic.twitter.com/Oz72eG9VNM

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.