Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook-attack mot branschprofil – går inte att radera

Publicerad: 27 september 2012, 09:26

Nina Jansdotter har utsatts för en obehaglig bajsattack på Facebook.

Foto: Anders Johansson.

Karriärcoachen och varumärkesrådgivaren Nina Jansdotter upplever en mardröm på Facebook. En före detta Facebook-vän som utger sig för att vara konstnär har laddat upp över 90 bajsbilder på hennes vägg – och bilderna går inte att radera. Även fler kvinnliga karriärcoacher har utsatts för liknande attacker av ”konstnären”. – Den här personen som själv vill få uppmärksamhet tycker att vi är pompösa, självgoda och får för mycket uppmärksamhet. Det här är gerilla-marketing. Det är läskigt, säger Jansdotter.


Ämnen i artikeln:

FacebookNina Jansdotter

Karriärcoachen, författaren och krönikören Nina Jansdotter är ett känt namn i branschen – hon har bland annat skrivit böcker om hur man bygger sitt personliga varumärke på Facebook.

Nu har hon utsatts för en bajsattack på Facebook som hennes vänner upptäckt när de gått in på hennes profil. Hennes vägg på FB har överösts med bajsbilder som inte går att ta bort. Det är en före detta Facebook-vän som lagt upp bajsbilderna i hennes logg och sedan blockat henne. Det innebär att hon själv inte kan se bilderna och inte radera dem, skriver Expressen. Dessutom har bajsbilderna blockerat hennes tidigare inlägg på FB.

Hon tycker att det är helt galet att det finns en säkerhetslucka som gör det möjligt att genomföra denna typ av attacker på Facebook.

– Det är läskigt att jag inte kan bestämma själv vad som ska finnas på min wall, säger hon till Resumé.

Nina Jansdotter och flera av hennes vänner har anmält attacken till Facebook. Det har även gjorts en polisanmälan. Attacken ger huvudbry på Facebook som nu utreder saken.

– Det känns som ett litet mysterium, men det måste ha att göra med  någon typ av säkerhetsinställning som någon har gjort. Jag skulle behöva  vända mig till supportavdelningen och kolla vad som har hänt eller vad  som möjligtvis kan ligga bakom, säger en talesperson för Facebook till Expressen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

FacebookNina Jansdotter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.