Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook-bossens hårda karriärtips till kvinnor

Publicerad: 11 mars 2013, 11:04

Sheryl Sandberg

Foto: Skärmdump från Youtube

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg framträdde under "60 Minutes". Här framförde hon sina åsikter om hur kvinnor ska lyckas på arbetsplatsen. Det skriver Business Insider.


Ämnen i artikeln:

FacebookSheryl Sandberg

Sheryl Sandberg anser att en anledning till att det finns så få kvinnor på ledande positioner är att de håller sig själva tillbaka. Hon hävdar att hon inte skyller på kvinnor utan vill få dem att inse att de de inte tar mer plats och varför.

Hon har tidigare fått kritik för sina uttalanden när många hävdat att det är lätt för en miljarder att säga åt andra att de ska jobba hårdare och få sina män att göra mer i hushållet.

Under intervjun med Norah O´Donnell gjorde Facebook-bossen Sheryl Sandberg ett antal uttalanden där hon menar att kvinnor borde lära sig av männen.

"Det är fortfarande män som styr världen".

"Kvinnor förklarar sin succé med hårt arbete, tur och hjälp från andra. Män förklarar sin framgång med sina egna nyckelegenskaper."

"Kvinnor skadar sig själva genom att stå tillbaka. De säger: Jag är upptagen eller jag vill ha barn någon gång. Jag kan inte göra mer. Eller: Jag lär mig fortfarande på mitt nuvarande jobb. Jag har aldrig hört en man säga samma sak till mig."

"Alla vet att giftermål är det största personliga beslutet, men det är i själva verket det viktigaste beslutet du kan ta för din karriär. Gift dig med rätt person eftersom du inte kan ha en fullständig karriär och samtidigt ett liv hemma med barnen om du också ska stå för allt hushållsarbete."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookSheryl Sandberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.