Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook censurerar inlägg i Thailand på order av regimen

Publicerad: 12 januari 2017, 08:33

Facebook kan inte stå emot censuren från repressiva styren. I Thailand blockeras innehåll som anses olämpligt på order av regimen. It-jätten vägrar att kommentera händelsen.


Ämnen i artikeln:

FacebookCensur

Enligt thailändsk lagstiftning står folket inte fria att kritiserar kungafamiljen. Nu används lagen för att förhindra inlägg som behandlar övergången till en ny kung. Bland annat journalisten och tidigare Reuters-korrespondenten Andrew MacGregor Marshall som efter en bok av kungafamiljen har blivit bannlyst och stämplad som en säkerhetsrisk. Det rapporterar Techcrunch.

Ett av journalistens inlägg är inte tillgängligt i Thailand, men kan läsas utanför landet. Facebook vill inte kommentera händelsen.

Det är inte första gången som det sociala nätverket agerar i enlighet med lagstiftningen i landet. Facebooks egen data visar att man gjort samma sak med tio inlägg under första halvan av 2016.

I en rapport från den amerikanska tankesmedjan Freedom House från förra året slogs det fast att Thailand inte har fri press och internet och pressfriheten ska enligt rapporten ha blivit sämre sedan juntan tog över i en militärkupp 2015.

Den thailändska regimen har tidigare censurerat innehåll på Youtube och Daily Mail.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookCensur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.