Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook flirtar i Hollywood – vill betala stjärnor för livevideo

Publicerad: 2 mars 2016, 12:10

Mark Zuckerberg vill ta hjälp av kändisar i nya livestreamingtjänsten. Kan Lady Gaga vara något?

Foto: Press/Colourbox

Facebook söker kändisar att teama upp med för att sända livevideo i nätverket. Och stjärnorna kan räkna med en god summa för ansträngningen.


Ämnen i artikeln:

FacebookHollywoodSheryl SandbergMark ZuckerbergExpressenFacebook Live Video

Det är The Verge som rapporterar om planerna. Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg ska ha vänt sig till Hollywood för att locka över kändisarna tilll it-jättens nya livestreamingtjänst.

Det är inte första gången Facebook försöker locka över kändisar till plattformen – men det är första gången pengar är involverat. Sheryl Sandberg ska ha besökt Los Angeles i veckan och pratat med flera talangagenturer om planerna. Enligt källor ska hon försöka signa upp ett litet antal – runt 100 personer – som ska testa livetjänsten regelbundet.

Facebook har bekräftat mötena för The Verge.
– Vi investerar i livevideo då vi tror att det passar bra på vår plattform – fler och fler människor väljer att titta och dela livevideos på Facebook då det är personligt och i realtid. Vi testar nu olika sätt att stödja våra partners så att de börjar experimentera med Facebook Live, skriver de i ett utlåtande.

Enligt en källa som hört pitchen kan Facebook komma att erbjuda sex-siffriga belopp till en handfull kända människor.

Igår blev det även känt att Facebook börjar prioritera livesändningar i nyhetsflödet genom att ändra om sin algoritm. Därmed blir de en direkt konkurrent till Twitters Periscope, skriver Adweek.

Facebook Live släpptes till utvalda personer i augusti 2015. I januari valde Facebook att lansera den för samtliga användare och under förra veckan kunde livesändningarna starta.

Expressen var till exempel en av de som testade livestreaming på Facebook under Supertisdagen.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.