Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook ger med sig – testar gif-annonser

Publicerad: 21 augusti 2015, 06:07

Efter tio år tillåter Facebook gif-bilder i annonser, Spotifys nya policy kallas "skrämmande" och då kommer hiphop-filmen till Sverige. Där är några av nyheterna i morgonsvepet.


Facebook tillåter gif-annonser
Efter ett decennium av motvilja har Facebook nu gett med sig. Framöver kommer det sociala nätverket att tillåta rörliga gif-bilder i annonser och företags postningar, skriver Techcrunch. Tidigare har de inte velat ha in gif-bilder eftersom de kan upplevas som störande, men nu anser de att människor har blivit så pass vana vid dem att de släpper på tyglarna. Gif-annonser kan framöver synas i ditt flöde som sponsrade poster, men inte i högerspalten där de kör mer konventionella annonser.
– Gif:ar kan vara roliga och ett tilltalande sätt att kommunicera på. Så vi har börjat testa gif-stöd i postningar för en liten andel av alla Facebook Pages. Vi kommer att utvärdera det innan vi rullar ut det till fler, säger en talesperson till sajten.

Upprop för Jon Stewart-comeback
Nyligen lämnade Jon Stewart jobbet som programledare för det hyllade programmet "The Daily Show". Men nu har ett upprop startat för att han ska leda en presidentdebatt inför valet 2016. Målet är att nå 150 000 underskrifter och i skrivande stund är det drygt 135 000 som vill ha tillbaka profilen i rutan.

Spotifys nya "läskiga" policy
Den svenska musiktjänsten har uppdaterat sin sekretesspolicy. De nya villkoren kallas för "läskiga" av Forbes. Orsaken är att Spotify nu vill ha tillgång till bland annat dina bilder och kontakter. Detta för att kunna "personifiera och förbättra din upplevelse".

Lars Amble är död
Den folkkära skådespelaren Lars Amble har gått bort i cancer, rapporterar Aftonbladet. Han blev 76 år. Amble verkade på Dramaten och har haft roller i filmer som "Göta Kanal" och "Rasmus på luffen".

Då kommer hiphop-filmen till Sverige
Den omtalade filmen "Straight outta Compton" om den legendariska hiphop-gruppen NWA hade USA-premiär i helgen. Just nu ligger den etta på biotoppen. Men svenska biobesökare får vänta till den 11 september, uppger TT.

Så ska datatrafik undvika "riskländer"
All datatrafik kan bli föremål för spionage. Särskilt vanligt är det när den passerar genom länder för att nå en mottagare på andra sidan jordklotet. Men nu har forskare vid Marylands universitet hittat en metod för att undvika så kallade "riskländer". Den bygger på peer-to-peer-teknik vilket är vanligt vid fildelning, skriver Engadget.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.