Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Facebook granskar samtliga rapporter”

Publicerad: 21 december 2012, 13:48

Bild från hur det ser ut då man vill anmäla en händelse på Facebook.

Foto: Pressbild.

Nu besvarar Facebook trakasserierna mot Facebook-experten Nina Jansdotter: – Facebook granskar samtliga rapporter som kommer in och har också lanserat en uppsättning verktyg, säger Frida Löwengren, på Northern Link tillika talesperson för Facebook i Norden.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Resumé berättade idag att trakasserierna mot Facebook-experten Nina  Jansdotter fullkomligen exploderat efter att hon deltog med sin bok  Framgångsfobi i samband med Bokmässan i Göteborg.

Resume.se har talat med Facebooks pr-byrå i Norden, Northern Link, som också agerar som talesperson för bolaget i Norden.

Frida  Löwengren berättar att hon har tagit ärendet vidare till Facebook. Hon  kommer också med rekommendationer för andra trakasserade:
”Min uppmaning är som alltid att anmäla innehållet direkt på Facebook. Det gäller alla användare”, skriver Frida Löwengren.

Hon  uppger också att Facebook granskar samtliga anmälningar samt att man  har lanserat en rad verktyg för att underlätta för användaren att få  vetskap om vilka alternativ man har om man upptäcker kränkande innehåll:
”Informationen  finns sedan tidigare på Facebook men vi försöker göra det lättare för  användaren att hitta den snabbt”, skriver Frida Löwengren.

Nina Jansdotter ger inte mycket för svaret:
– Det  är lätt att säga till en som blir drabbad månad efter månad. Så det är  ju underbart att det finns så kloka strategier som inte funkar, säger  hon.

Då Resume talar med henne är hon på väg till polisstationen för att anmäla förövaren.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.