måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook-haveri utlöste skämtkavalkad

Publicerad: 4 september 2014, 06:01

Facebook down.

Facebook-haveriet i går var det senaste av raden av tekniska problem för communityn – avbrottet i går kväll blev en storsnackis världen över. Vänsterpartiet har snott låttexter till valkampanjen och Stefan Löfven tabbade sig i Expressens partiledardebatt. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FacebookNews of the WorldGeorge ClooneyVänsterpartietSamsungMorgonsvepet

MH

Magnus Helander


Facebook-haveri storsnackis världen över
Facebook låg i går kväll tillfälligt nere världen över. ”I-landsproblemet”skapade blandade känslor. En del tyckte att det var skönt, andra blev frustrerade. Tipsen om vad man skulle göra haglade i andra sociala nätverk, som på Twitter och Instagram.
”This is your moment, Google+!”, skrev en person på twitter.
Felet berodde på en ändring i den tekniska infrastrukturen. Facebook har varit skakigt över sommaren men talespersoner försäkrar att man gör sitt bästa för att det inte ska hända igen, skriver Mashable.
Enligt tekniksajten Techcrunch förlorade  Facebook i teorin drygt 157 000 kronor i minuten på det globala avbrottet.

Löfven fick förlorarstämpel
S-ledaren Stefan Löfven pekades ut som förloraren i Expressens partiledardebatt i går kväll. Löfven gjorde bort sig när kärnkraftsfrågan kom på tal och döms ut av Expressens krönikör K-G Bergström och Aftonbladets Lena Mellin.
– Han är oerhört oerfaren. De övriga i gänget är tränade i sina ungdomsförbund, hur man debatterar och gör det snabbt, menar Bergström.
Även Aftonbladets Lena Mellin förvånas över att S-ledaren inte lyckades svara på kärnkraftsfrågan.
– Det här var en typisk fallucka som man faller i om man inte är lika erfaren som Reinfeldt och de andra, säger hon.
Enligt senaste DN/Ipsos-mätningen blir dock Löfven statsminister – dock med katastrofsiffror, skriver DN.

SL backar om erotisk konst
SL vill först stoppa reklambilderna för Millesgårdens utställning ”Pompeji” i tunnelbanan – för att det var för naket. Men efter att det uppmärksammats i medierna ändrade man inställning. Kampanjen kommer att gå som den varit utformad, skriver DN.

V snor låttexter utan lov
Vänsterpartiet är i blåsväder efter att ha snott kända låttexter till valaffischerna, utan att ha bett upphovsmännen/kvinnorna om lov. På kampanjbilder citerar partiet textrader från låtar inspelade av KentBeyoncé, Beatles, Fred Åkerström och Dolly Parton.
– Det är absolut inte tillåtet, säger Marianne Levin, professor i civilrätt, till Aftonbladet.

Clooney gör News of the World-film

Hollywoodstjärnan George Clonney ska regissera filmen "Hack Attack", som handlar om skandalen bakom brittiska tabloiden News of the World. Den Rupert Murdoch-ägda tidningen lades ner efter avlyssningarna av kändisars telefoner, skriver TT.

Samsung släpper nya jättemobiler
Samsung rivstartade pryl- och elektronikmässan IFA i Berlin med att lansera två nya jättetelefoner i Noteserien. Som ett komplement till telefonerna släpps helt nya VR-glasögon som sägs lyfta spel och filmer till nya nivåer, skriver TT.

SkySports ber om ursäkt för ”dildo-incident”
Den brittiska tv-kanalen Sky Sports hade ingen lyckad dag i bevakningen av Deadline Day – dagen då transferfönstret för fotbollsövergångar stängdes. I bild bakom en reporter dök nämligen en person upp och viftade med en dildo. Klippet har spritts världen över och kanalen ber nu om ursäkt – även för att sändningarna stördes för att Crystal Palace-fans skjutit fyrverkerier, skriver Expressen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev