Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Facebook kommer aldrig att tystas”

Publicerad: 9 januari 2015, 14:00

Mark Zuckerberg.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg uttrycker sitt stöd till Charlie Hebdo. Samtidigt skriver han att Facebook aldrig kommer att tystas av extremister. "Jag är engagerad i att bygga en tjänst där du kan tala fritt utan att vara rädd för våld" säger han i en status.


Ämnen i artikeln:

FacebookCharlie HebdoMark Zuckerberg

Efter attacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo som skördade 12 liv har flera av världens ledare slutit upp för tryck- och yttrandefriheten. Facebook-grundaren Mark Zuckerberg vill inte vara sämre.

I ett inlägg berättar han om en händelse för några år sedan där en extremist i Pakistan försökte få honom död till döden eftersom Facebook vägrade att banlysa innehåll om Mohammed.

"Vi stod upp för det eftersom olika röster – även om de ibland är stötande – gör världen till en bättre och mer intressant plats" skriver Zuckerberg.   

Trots att det sociala nätverket själva tidigare har anklagats för att censurera innehåll menar han att de står upp för det fria ordet. Särskilt i dessa tider.

"Facebook har alltid varit en plats där människor över hela världen kan dela sina åsikter och idéer. Vi följer lagstiftningen i varje land, men vi låter aldrig ett land eller grupp människor diktera vad andra kan dela världen över (...) Vi kommer aldrig att låta det ske på Facebook. Jag är engagerad i att bygga en tjänst där du kan tala fritt utan att vara rädd för våld" skriver han i sin statusuppdatering.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.