Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook lanserar innovationshubb i Kina

Publicerad: 25 juli 2018, 12:34

Facebooks vd Mark Zuckerberg.

Foto: b_d solis / Flickr

Sedan 2009 har Facebook varit blockerat i Kina. Nu sätter nätjätten upp ett dotterbolag som ska lansera en innovationshubb söder om Shanghai.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergKina

Facebook ska sätta upp ett dotterbolag söder om Shanghai. Tanken är att lansera en innovationshubb i Kina och stötta utvecklare och startups i landet. Eftersom nätjätten sedan 2009 är blockat av den kinesiska staten har man letat efter möjligheter att komma in på den kinesiska marknaden. Detta uppger bland annat DI.

– Vi har länge sagt att vi är intresserade av Kina och vi spenderar tid för att förstå och lära oss mer om Kina på olika sätt, det inkluderar hur kinesiska exportörer och utvecklare använder vår plattform, kommenterar en talesperson för Facebook till tidningen Financial Times.

Mark Zuckerberg har i en tidigare intervju med Recode sagt att det är många bitar som måste falla på plats.

– Vi behöver komma på en lösning som är i linje med våra principer och det vi vill göra, men som också är i linje med Kinas lagar, annars kommer ingenting att hända, sa Mark Zuckerberg till Recode.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergKina

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.