Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook lanserar livestreaming – bara för kändisar

Publicerad: 6 augusti 2015, 06:36

"The Rock" en av kändisarna som hakat på Facebooks livestream-funktion

Det sociala nätverket stärker positionen gentemot Twitter, bloggare utreds för börsfiffel och SF nobbar storfilm med svensk filmstjärna. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramFacebookSF BioBill Cosby

Facebook lanserar livestreaming – bara för kändisar
Tidigare under året har livestreamingappar som Merkaat och Periscope blivit snackisar i startupvärlden. Nu har Facebook hakat på trenden och stärker sin position gentemot konkurrenter som Youtube, rapporterar flera amerikanska sajter bland annat Variety. Under onsdagen blev det möjligt för användare att lägga upp videoströmmar på sig själva på det sociala nätverket. Men inte vem som helst. Än så länge kan bara celebriteter och offentliga personer använda sig av funktionen via appen Facebook Mentions. Enligt företaget är flera välkända namn är med på tåget såsom the Rock, Serena Williams och Martha Stewart.

Bloggare utreds för fiffel
Två läkarstudenter köpte aktier i läkemedelsbolag, de skrev därefter positivt om bolagen i bloggar och i nätforum. När kursen steg sålde de sina innehav. Männen tjänade miljoner på att haussa läkemedelsbolag för att sedan göra sig av med sina innehav. Under ett år köpte de aktier för cirka 8 miljoner kronor, enligt Ekobrottsmyndigheten. Nu riskerar männen åtal, skriver Dagens Industri. De misstänks för grov otillbörlig marknadspåverkan.

Svenska filmstjärnan tagen på sängen av SF:s beslut
Science fiction-dramat "Ex-machina" fick många lovord inför premiären i USA – i Sverige släpps filmen med svenskan Alicia Vikander i huvudrollen inte ens på bio.
– Vi bedömde att det inte skulle finnas tillräckligt med plats för den på bio nu under sommaren. Det var så otroligt många andra gigantiska titlar som "Jurassic world", "Ted" och "Minionerna". Det finns inte obegränsat med plats på bio, säger distributören UIP:s vd Zoran Slavic till Aftonbladet.

För Alicia Vikander kom UIP och SF:s beslut som en överraskning.

– Jag ville verkligen att den skulle visas hemma. Jag erbjöd mig att göra PR. Jag sa att jag kunde komma dit och presentera filmen och gå på vilken premiär som helst, säger hon till tidningen.

Nu ställs Cosby inför rätta
Den amerikanske komikern Bill Cosby ska under ed svara på frågor om ett fall från 1974 då han misstänkts för att ha förgripit sig sexuellt på den då 15-åriga Judy Huth. Händelsen ska ha inträffat i Hugh Hefners Playboy Mansion i Los Angeles. Bill Cosby ska svara på frågor från Huths advokater den 9 oktober i år, rapporterar The Guardian.

Snart kan de rosa succébalarna bli blåa
Under sommaren har kampanjen med de rosa plastbalarna gett miljoner till den svenska bröstcancerforskningen. Nu har tillverkaren Trioplast börjat laborera med blå plast till stöd för kampen mot prostatacancer. Det är dock en bit kvar innan Sveriges åkrar kan prydas av blå "traktorägg".
– Man måste ha pigment som är hållbara så att de inte bleknar eller släpper ifrån sig färg och är hälsomässigt godkända. Det finns pigment som är godkända för detta, men de har problem med att det bleks, säger Göran Ericson, marknadsdirektör på Trioplast till Värnamo Nyheter.

Det blå pigmentet är dessutom mycket dyrare än det rosa. Den rosa kampanjen startade i Nya Zeeland här har experiment med blå plast pågått redan sedan i höstas.

House-hashtag för snuskig för Instagram
Hashtaggen #EDM har blockeras av Instagram. Sociala medier-jätten uppger att den använts för att lägga upp nakenbilder som strider mot Instagrams policy, rapporterar Time. EDM står för elektronisk dansmusik och med hasgtaggen sprider svenska housestjärnor som Avicii och Swedish House Mafia sina inlägg.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.