torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook lanserar sökannonser – i konkurrens med Google Adwords

Publicerad: 12 december 2018, 07:38

Foto: Mostphotos

Facebook vill konkurrera inom sök, WPP:s redesign och Instagram ger influencers mer kontroll. Det och mer i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetFacebookMediaMedierAnnons

JL


Facebook testar annonser i sina sökresultat och i Marketplace – vilket innebär att de kommer bli en direkt konkurrent till Google Adwords. facebook testade redan 2012 sponsrade resultat, men lade till slut ner produkten 2013. Denna gång kommer de erbjuda bland annat bilar, retail och e-handelsföretag att annonsera vid sökresultaten i USA och Kanada.

Baserat på hur det går kan produkten även lanseras i fler länder. Enligt Techcrunch kan sökannonser komma att bli en viktig intäkt för Facebook då de håller på att få slut på utrymme i vanliga nyhetsflödet.

Efter nedskärningarna – här är WPP:s redesign
Igår kom uppgifterna om att WPP ska genomgå en stor omstrukturering. Nätverksjätten kommer säga upp 3 500 tjänster och lägga ner 80 kontor. I samband med tråkigheterna har även bolaget genomgått en redesign – och skrotat den svartvita loggan. Detta till förmån för ett multifärgad, dynamiskt mönster med prickar. Förändringarna har letts under nya vd:n Mark Read och bakom bytet står gruppens egna varumärkesbyråer – Landor och Superunion.

Enligt Mark Read behöver nya WPP ”agera mer som ett företag och mindre som en grupp”, för att klara sig i framtiden, enligt en intervju med Campaign.

Google i förhör
Under gårdagen grillades Googles vd Sundar Pichai i amerikanska kongressen, liksom Facebooks grundare Mark Zuckerberg tidigare har gjort. Sundar Pichai erkände att de måste bli bättre på att rensa Youtube på extremt innehåll såsom konspirationsteorier. Han pressades även om huruvida man kommer bygga en censurerad sökprodukt i Kina – och här vägrade han utesluta möjligheten.

Medier: Detta mäter vi på Snapchat
Snapchats publicister prisar lojalitet och tittartid över visningar, enligt Digiday. Snapchats affärsmodell i grunden är ju innehåll som försvinner – men denna tid är nu förbi och inget som intresserar i mätningarna. Nu gäller unik tittartid, återkommande tittare och time spent. Detta har inneburit förändringar i hur medier jobbar med att klippa shower och så vidare, berättar man i artikeln.

Gaming når 50 miljarder visningar på Youtube
Gaming står för en stor del av Youtubes tittande visar det sig, vilket öppnar upp för annonsörer och kreatörer. Under 2018 hade spelvideor 50 miljarder visningar – och över 200 miljoner människor tittar på denna typ av innehåll varje dag bara på denna plattform. Detta är nytt rekord, enligt Venturebeat.

Instagram ger influencers mer kontroll
Instagram testar en ny typ av konton för influencers, så kallade ”creators accounts”, som bland annat ger dem filter på direktmeddelanden och statistik på hur följarskaran utvecklas. Profilerna ska bland annat kunna se hur Stories kan leda till en peak eller dropp av följare. Missa inte Resumés kartläggning där vi berättar om hur följarskara för 300 svenska influencers består av 25 procent fejkkonton.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev