Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook låter dig spola fram till det bästa i klippet

Publicerad: 24 maj 2016, 05:52

Foto: Mostphotos

Framöver ska du slippa kolla igenom långa livesändningar, Peter Hjörne skriver om Stampens kris och Spotify dubblar omsättningen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SpotifyFacebookPeter HjörneStampenSnapchat

Facebook låter dig spola fram till det bästa i klippet...
Det kan vara segt att kolla en livesändning i efterhand och vänta på att det mest sevärda plötsligt ska dyka upp. Med Facebooks nya funktion är tanken att du ska slippa just det och istället direkt kunna spola dig fram till de bästa bitarna. Verktyget, som ännu inte har släppts till marknaden, kallas "Engagement Graph" enligt Techcrunch. Det ser ut som vågformad tidslinje längst ned i videospelaren. Denna visar var i klippet som flest kommentarer och reaktioner har dykt upp. På så vis blir det tydligt för tittaren var de mest engagerande delarna dyker upp.

...Och gör två miljarder översättningar per dag
Facebooks språkchef Alan Packer avslöjade i samband med MIT-konferensen Emtech Digital att deras AI-baserade översättningsplattform nu kan översätta 40 olika språk och gör två miljarder översättningar om dagen. Tidigare använde sig det sociala nätverket av Microsofts verktyg Bing, men kör nu med sin egna teknik, skriver Engadget.

Hjörne: Vi kommer att lyckas
Stampens huvudägare Peter Hjörne skriver en krönika i dagens GP med anledning av gårdagens besked om rekonstruktion.
"Vår strategi fungerade väl fram till 2012 då strukturomvandlingen och digitaliseringen accelererade på ett sätt som jag tror att få hade förutsett" menar han.

Eftersom vinsterna sedan föll dramatiskt kunde koncernen inte hantera sitt skuldberg, och som lök på laxen kom HD-domen om tryckerimomsen vilket ytterligare press på finanserna.
"Med facit i hand kan vi alltså konstatera att strategin inte fungerade hela vägen. Vi skulle dessutom ha rationaliserat snabbare och mer för att ta hem samordningsvinsterna. Som huvudägare och styrelseledamot har jag givetvis ansvar för de beslut som jag var med och fattade" skriver han.

Hjörne avslutar ändå positivt:
"Vi hoppas att våra läsare, annonsörer, kunder och leverantörer stöttar oss genom processen. Ni är viktiga för oss! Vi hoppas och tror att vi är viktiga för er! Och vi är övertygade om att vi har alla möjligheter att lyckas!".

Spotify dubblar omsättningen
Förra året omsatte Spotify 2,18 miljarder dollar (drygt 18 miljoner kronor), vilket nästan är en fördubbling jämfört med 2014. Även förlusterna växer. I fjol landade den på -194 miljoner dollar (drygt 1,6 miljarder kronor) jämfört med -165 miljoner dollar 2014. Siffrorna är hämtade ur Spotifys Luxemburg-registrerade moderbolags årsredovisning som Music Business Worldwide har tagit del av.

Schibsteds signing fee: 7,5 Mkr
Det har rått internt missnöje på Fastighetsmäklarförbundet (FMF) på grund av "miljonrullningen" efter Schibsteds köp av Hemnet. Det har DI Digital tidigare berättat om. Orsaken till missnöjet är att FMF redan bränt 8,3 miljoner kronor på kostnader knutna till affären. Men nu visar det sig att merparten av dessa har täckts av köparen Schibsted.
– Förbundet har visserligen lagt ut 8,3 Mkr. Men 7,5 Mkr betalades av Schibsted i form av en i signing fee, säger FMF:s vd Carolina Stegman till DI Digital.

Snapchat raggar nytt kapital
Hajpen kring Snapchat fortsätter, och nu är bolaget på jakt efter nya pengar för att fortsätta expansionen. Enligt Techcrunch  vill de plocka in 200 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 1,7 miljarder kronor. Förra gången Snapchat tog in pengar värderades de till 16 miljarder dollar. Nu görs investeringsrundan till en värdering på 20 miljarder dollar (cirka 166 miljarder).

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.