Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook mot fejknyheterna: Tar bort tusentals konton inför valet

Publicerad: 8 maj 2017, 12:56

Storbritanniens premiärminister Theresa May utlyste nyligen nyval i landet vilket fått Facebook att rensa upp.

Foto: Most Photos/Wikimedia Commons

Facebook har tagit bort tiotusentals konton inför valet i Storbritannien den 8 juni. Efter kritiken mot it-jättens passivitet i samband med valet i USA i höstas börjar åtgärderna att märkas.


Ämnen i artikeln:

FejknyheterFacebookNyheterStorbritannienPolitik

Färska studier har nämligen visat att fejknyheter inte hade samma inflytande under franska valets två omgångar som under det amerikanska presidentvalet förra hösten.

Nu raderar Facebook tusentals konton i syfte att komma i bukt med problemet inför det kommande valet i Storbritannien, det rapporterar AFP.  Utöver räden har Facebook också kampanjat i stora brittiska tidningar med råd till allmänheten om att vara "skeptiska till rubriker" och "titta närmare på URL:en".

Facebooks policyansvarige i Storbritannien Simon Milner säger att man vill "komma till botten med problemet" och att man tar hjälp av externa organisationer för att faktagranska och analysera innehåll som sprids på plattformen inför valet den 8

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.