Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook sänder Champions League i höst

Publicerad: 28 juni 2017, 06:29

Cristiano Ronaldos Real Madrid vann Champions League-finalen för några veckor sedan. Snart kan man se hans matcher på Facebook, om man är amerikan.

Foto: Most Photos

Med två miljarder användare tar Facebook nästa steg, WPP drabbade av hackerattack och så rapporterar internationella medier och Michael Nyqvists bortgång. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookChampions LeagueWPP

Facebook sänder Champions League i höst
Livestreamade Champions League-matcher på Facebook blir verklighet i USA resan i höst. Detta efter ett samarbete med tv-kanalen Fox Sports. Detta skriver Bloomberg Technology. Amerikanska tittare kommer kunna följa sändningarna via sin Facebook-profil. Avtalet med tv-kanalen Fox Sports innebär att det via Facebook kommer gå att följa två matcher per gruppspelsdag, fyra åttondelsfinaler och fyra kvartsfinaler. Bakom det nya initiativet ligger den ökade interaktiviteten som livesporter sägs medföra på sociala medier.

Enligt Fox Sports genererade vårens Champions League-final mellan Real Madrid och Juventus, 98 miljoner interaktioner bland 34 miljoner användare.

– Facebook har en av de mest sociala fotbollspublikerna på webben. Och det här kommer exponera Champions League för fans som normalt inte sätter på tv:n för att kolla på en match, säger David Nathanson, head of business operations, på Fox Sports.

Facebook över två miljarder användare
Tretton år efter lanseringen och fem år efter att Facebook nått en miljard användare är det sociala nätverket nu uppe i två miljarder användare, i månaden. Knappast någon överraskning kanske, men siffrorna gör Facebook till den överlägset största sociala appen när det kommer till inloggade användare. Youtube har jämförelsevis 1,5 miljarder, Twitter 328 miljoner och Snapchat 255 miljoner. Utöver Youtube är det bara Facebooks andra appar som nått över miljarden; WhatsApp och Messenger har 1,2 miljarder i räckvidd och Instagram kan snart vara där med 700 miljoner användare i dagsläget. Många ar de senaste åren spått en början på en nedåtgående trend för Facebook, men faktum är att 17 procent av användarbasen växer lika snabbt eller snabbare än 2012 och 66 procent av användarna använder plattformen varje dag. Det rapporterar Techcrunch.

Reklamjätten drabbad av cyberattack
En hackattack liknande WannaCry spred sig i Europa och USA:s finansvärld under början av veckan. Reklamnätverket WPP var ett av de drabbade företagen, kärnkraftsverket vid Tjernobyl ett annat offer. Attacken spred sig från Ryssland och Ukraina. För WPP gick hemsidan ner och de anställda blev ombedda att stänga av sina datorer och inte använda Wifi, London-kontoret som också inhyser Ogilvy & Mather, stängdes ner under en tid innan problemet löstes. Det rapporterar Bloomberg.

Marissa Mayer försvarar sparkade Uber-vd:n
Travis Kalanick har åtminstone en techprofil som stöder honom efter sin sorti från Uber i förra veckan. Förre Yahoo-vd:n Marissa Mayer försvarade honom under ett tal i Palo Alto under tisdagen, enligt San Francisco Chronicle.
"Jag tror inte att han kände till kulturen och problemet med systematisk sexism", sade hon enligt tidningen.

Så rapporterar internationella medier om Michael Nyqvists död
Medier över hela världen skriver om Michael Nyqvists död. Det var under tisdagen som den firade skådespelaren avled efter en tids sjukdom vid en ålder av 56 år. Bland annat Variety, Hollywood Reporter, spanska El Pais, nyhetsbyråerna AP och AFP, New York Times, Independent och BBC skriver om hans bortgång.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookChampions LeagueWPP

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.