Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook ska få bort stötande innehåll med hjälp av AI

Publicerad: 2 december 2016, 07:43

Det sociala nätverket har redan tagit fram en algoritm för att ta bort innehåll från extremister, Patrick Ekwall har gjort klart med nytt jobb och Trump-fans chockade CNN:s programledare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookAmazonCNNDonald TrumpPatrick Ekwall

AI ska hjälpa Facebook att ta bort stötande innehåll
Facebook arbetar på en algoritm som ska kunna hitta stötande och olämpligt innehåll i livesändningar på det sociala nätverket. Facebook har redan tagit fram en algoritm för att identifiera innehåll från extremister och terrororganisationer. Detta som en del i en större satsning där artificiell intelligens övervakar innehållet. Projektet är i sin linda, men på sikt skulle detta även kunna användas för att identifiera falska nyheter. Tidigare har Facebook förlitat sig på användarna för att moderera innehållet på nätverket. Det skriver Wall Street Journal.

CCN:s programledare chockad av Trump-anhängare
Under torsdagen sände CNN en intervju med supportrar till president Donald Trump med Alisyn Camerota som programledare. Bland annat frågade hon gruppen om deras påstående att miljontals papperslösa invandrare röstade olagligt i vissa stater.
"Att rösta är ett privilegium i det här landet, inte som i Kalifornien där tre miljoner olagliga röstade", sade en person

Programledaren verkade chockad när en kvinnlig Trump-supporter påstod att hon tog del av den nyheten på flera plattformar.

"Google det, du kan se det på Facebook", sade en annan kvinnlig Trump-supporter.

Då valde Alisyn Camerota att stoppa intervjun för att försöka hitta nyheten i telefonen, den visade sig vara falsk.Amazon trappar upp kampen mot nätjättarna... i luften
Amazon har hittat ett nytt vapen i konkurrensen med Google och Facebook och de siktar högt. Företaget planerar att lansera en så kallad "header bidder" en molnbaserad tjänst för publicister uppe i luften, enligt källor till AdAge. Den största fördelen för mediehusen som gör den till en framida guldgruva för techföretag inom reklamsektorn är att den möjliggör fler simultana annonsaffärer för mediehusen. I Amazons fall kommer annonsklicken hanteras av en server i molntjänsten i stället för i konsumenternas webbläsare vilket sparar tid. Det skriver AdAge.

Ekwall ryktas påbörja radiokarriär
Patrick Ekwall har gjort klart med ett nytt jobb.Enligt ett Twitterinlägg i studion med Adam Alsing från sportjournalisten handlar det om radio,
– Jag skulle gärna vilja berätta mer än vad jag får, säger den förre TV4-profilen till Sportbladet.

Charlie Hebdo hånar Merkel i första numret i Tyskland
Det är en nedbruten tysk förbundskansler som porträtteras i satirtidningen Charlie Hebdos första nummer på den tyska marknaden. På omslaget ses Angela Merkel ligga på en verkstadsbänk och få behandling av en mekaniker från Volkswagen, med hänvisning till den skandal som biljätten var inblandad i förra året. Mekanikern säger "Med en ny uttömning borde hon klara fyra år till". Längre in i tidningen ses hur ledaren sitter på toa... Det rapporterar The Guardian.

Twitter förvärvar app-utvecklare
Twitter köper app-utvecklaren Yes som en del i en satsning på att knyta användarna närmare evenemang av olika slag. Samtliga av de appar som Yes utvecklat och släppt kommer att stängas ned inom de kommande veckorna, men det är ännu oklart om hela teamet får följa med till Twitter. Det skriver Venturebeat.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.