Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook slår tillbaka mot Princeton-studie

Publicerad: 24 januari 2014, 12:10

En Princeton-studie visar att Facebook har tappat 80 procent av användarna 2017 och sedan dör ut likt exempelvis pesten. En forskare hos Facebook slår nu tillbaka och menar att Princeton håller på att dö ut.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Resumé kunde nyligen rapportera att Princeton-forskare har undersökt  sociala medier ungefär på samma sätt som man studerar utbredningen av  sjukdomar.

Forskarna har kommit fram till att Facebook tappar 80 procent av sina användare 2015-2017 för att sedan dö ut.

Princeton-studien har fått bred spridning i media.

En forskare hos Facebook har nu valt att göra sig lustig över studien och vända den mot Princeton själva, enligt Adweek.

Princeton-forskarna hade baserat sin studie på hur populärt det är att söka efter Facebook och menade att kurvan pekade nedåt.

Facebook-forskaren anser sig ha funnit att Princeton har tappat i popularitet utifrån antal likes.

”Genom  att hålla oss till den vetenskapliga principen att ”korrelation är lika  med orsak” så visar vår forskning att Princeton riskerar att försvinna  helt och hållet”, skriver forskaren enligt Adweek.

Forskaren anser  också att Princeton bara kommer bara att ha hälften av sina inskrivna år  2018 och att man inte har några studenter alls år 2021.”

Adweek konstaterar samtidigt att Facebook-grundaren Mark Zuckerberg läste på Harvard, vilket kan bidra till fejden.

Här finns studien.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.