Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook tredubblar Snapchat-budet – vägrar sälja

Publicerad: 14 november 2013, 08:16

Fotodelningstjänsten Snapchat har inte ens funnits i tre år och fick nyligen ett bud på en miljard dollar från Facebook. Grundarna Evan Spiegel och Bobby Murphy vägrade att sälja. Facebook har nu tredubblat budet, men grundarna vägrar fortfarande att sälja.


Ämnen i artikeln:

FacebookEvan SpiegelMark ZuckerbergSnapchat

Snapchat är en app som gör att det går att skicka bilder och videor  ”snaps” till användare utan att detta sparas. Användarna kan även lägga  till till text och liknande. Så fort mottagaren har sett meddelandet tas  det bort.

Användaren kan också välja hur många sekunder som mottagaren får titta på bilden (1-10) eller filmen innan den försvinner.

Snapchat  har inte ens tre år på nacken, men redan 350 miljoner meddelanden per  dag – Snapchat hade 200 miljoner meddelanden per dag så sent som i juni.

Resumé  har tidigare rapporterat att Facebook har velat köpa bolaget för en  miljard dollar, men 23-årige Evan Spiegel, som är en av två grundare,  vägrade att sälja till Mark Zuckerberg.

Wall Street Journal  rapporterar att Facebook har tredubblat budet till tre miljarder dollar i  kontanta medel, men grundarna vägrar att sälja bolaget.

Facebooks bud hade blivit företagets högsta någonsin om grundarna hade accepterat.

Den  sociala nätverksjätten är intresserad i bolaget eftersom alltfler  användare använder tjänsten via sina smarta telefoner, där just  meddelanden är en nyckelfunktion.

Facaboook har snabbt lyckats öka  intäkterna från mobilannonsering, men har haft problem med att få  ungdomar att använda tjänsten varje dag.

Snapchat har många ungdomar som använder tjänsten.

En  ytterligare anledning till det tredubblade budet kan vara att Facebook  vill säkerställa att ingen konkurrent kommer över bolaget. Det  upptrissade budet kommer i samband med att Snapchat uppvaktas av såväl  investerare som potentiella köpare.

Den kinesiska internetjätten  Tencent Holding har exempelvis erbjudit en investering som skulle  värdera bolaget till 4 miljarder dollar – bolaget har erbjudit 200  miljoner dollar.

Snapchat har ingen försäljning, men tjänsten växer så det knakar.

Evan  Spiegel har is i magen eftersom han tror sig kunna nå en ännu högre  värdering på bolaget, enligt Wall Street Journals källor.

Wall Street Journal frågar sig varför Snapchat skulle vara värt mer än tre miljarder dollar.

Här  är förklaringen inte bara den snabbt växande användarskaran, utan också  att tjänsten är mer privat och tar bort alla barriärer för att dela  saker.

Wall Street Journal tror också att en möjlig intäktskälla är man skulle  kunna hjälpa marknadsfolket att nå ut till en ung målgrupp, enligt Wall Street Journal.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.