Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook utmanar Netflix – sägs planera 24 exklusiva tv-serier

Publicerad: 8 maj 2017, 05:51

Facebook ger sig in i matchen om streamingmarknaden, medierna avstod från att publicera hackade mejl från Macron och ilska mot nakenchock i C More. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookNetflixDonald Trump

Facebook utmanar Netflix – sägs planera 24 exklusiva tv-serier
Rörlig bild på nätet växer så det knakar. Men nu får aktörer som Netflix, HBO och Hulu tuff konkurrens. Jätten Facebook påstås nämöligen vara startgroparna att lansera en gigantisk satsning med drygt 20 egenproducerade tv-serier. Redan i juni ska Facebook börja sända de första originalprogrammen på sin plattform, hävdar källor till Business Insider. Enligt sajten handlar det både om serier med stor budget och kortare program på uppemot 10 minuter. Bakom satstningen står medgrundaren till sajten CollegeHumor, Ricky Van Veen, som anställdes av Facebook i december.

Medierna avstod från att publicera läckt e-post från Macron
Två dagar innan franska valet läcktes hackad e-post från den nyvalde presidenten Emmanuel Macron. Attacken jämfördes med den mot Hillary Clinton inför amerikanska valet och fick snabbt namnet #Macronleaks.

Myndigheterna uppmanade medier att inte publicera detaljer ur mejlen som spreds eftersom vissa är falska. Och de flesta stora medier verkar ha följt uppmaningen. Franska Le Monde, Libération och nättidningen Mediapart skrev att de, om det skulle finnas komprometterande uppgifter om Macron, kommer att rapportera om det efter valet är avgjort, rapporterade TT.

Le Pen portade internationella medier – blev bojkottad
Presidentkandidaten Marine Le Pen portade flera stora medier från sin valvaka. Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, Politis och Quotidien, en tv-show på TMC, stod på Le Pens svarta lista. Av solidaritet med dessa beslutade först Libération och Les Inrock att bojkotta bevakningen av valvakan. Därefter fattade Le Monde samma beslut, skriver DN. Den svenska tidningen lyckades dock ta sig in.

Ilska mot C More efter nakenchock
C More har satt upp kameror i de allsvenska klubbarnas omklädningsrum för att ge tittarna en inblick i lagens inre. Men i helgen fick tittarna lite väl mycket inblick i Hammarbys halvtidspaus. Hammarbys Bjørn Paulsen fångades helt naken och kablades ut i direktsändning.
– Det är ett stort skämt att svensk fotboll tillåter kameror i omklädningsrummet, det är inte hockey eller någon sådan sport. Det är ett stort skämt, rasade lagkamraten Jiloan Hamad till Sportbladet.
– Vi undersöker vad som har gått fel. Det är uppenbart att produktionen inte har följt de rutiner som finns. Vi väntar nu svar från produktionsbolaget om varför det hände, svarar C Mores programchef Johan Cederqvist till tidningen.

Efter kontroversen – 13 får ny säsong
Netflix-serien "Tretton skäl varför" handlar om en tonårsflicka som tar sitt liv. Innehållet har fått hård kritik för att glorifiera självmord. I veckan fick serien ytterligare en varningstext utöver den som redan varnar för obehagliga bilder. Men i helgen kom beskedet att en ny säsong är på väg, skriver Variety.

Alla stora tv-kanaler stoppar Trumps kampanj...
Sedan tidigare har CNN tackat nej till Donald Trumps reklamfilm som hyllar hans 100 första dagar vid makten. De stora tv-nätverken CNN, ABC, CBS och NBC väljer nu att gå samma väg. Det är särskilt ett klipp som är orsaken. I det visas bilder på kända tv-profiler som Wolf Blitzer, Rachel Maddow och Scott Pelley med orden "Fake news" i röda versaler, rapporterar Variety.

...Ellen DeGeneres: Trump är inte välkommen till min tv-show
USA:s president är inte välkommen till Ellen DeGeneres populära tv-show. Det berättade hon själv i en intervju med Today.
– Han är emot allt som jag står för, säger hon.

"Apple kan köpa Netflix"
Apples kassa överstiger nu 250 miljarder dollar. Storbanken Citigroups analytiker har nu listat sju potentiella förvärvsobjekt som skulle passa bra ihop med techbolaget. Bland dessa finns mediejätten Disney och streamingtjänsterna Netflix och Hulu. På listan finns också Tesla liksom dataspelsbolagen Activision Blizzard, Electronic Arts och Take Two Interactive Software, enligt Reuters.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookNetflixDonald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.