Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook utvecklar nyhetsapp

Publicerad: 12 augusti 2015, 06:34

Facebook tar fram ny app

Facebook tar fram en ny nyhetsapplikation, Petra Marklund slutar på Allsång på Skansen och Danny Saucedo blir skådis. Det är några av nyheterna i onsdagens Morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Facebook ska lansera nyhetsapp

Enligt tidningen Business Insider håller Facebook på att ta fram en mobilapplikation för mediehus som liknar Twitter. Ett fåtal företag har valts ut att pilottesta appen.

Detaljerna är ännu få, då Facebook avböjt att kommentera arbetet. Enligt Business Insiders källa ska företag kunna skicka pushnotiser till sina följare, så kallade breaking news alerts. Pushnotiserna kan vara upp till 100 tecken långa och innehålla en länk till nyhetsartikeln. Twitter tillåter användare att skriva 140 tecken, varför Facebook-appen kan komma att likna denna.

Det är ännu oklart när den kommer släppas.

Petra Marklund lämnar Allsång på Skansen

Petra Marklund gav igår publiken beskedet att hon lämnar Allsång på Skansen. Hon ska nu satsa på sin artistkarriär.

Petra Marklund berättade om sitt val i slutminuterna i programmets sista avsnitt.

– Det här har varit en jättehäftig resa. Men för mig så väntar nya utmaningar i höst, som låtskrivare och artist som är mitt vanliga jobb. Därför avslutas min allsångsledarresa här. Mitt sommarjobb är över. Därför vill jag tacka er från mig själv. Det här är svårt, alltså, sa Petra Marklund skriver Aftonbladet.

SVT har inte någon klar ersättare till Petra Marklund.

Danny Saucedo debuterar som skådis i ny polisserie

Danny Saucedo kommer att medverka i Rafael Edholms nya polisserie. Det skriver Expressen.

Serien handlar om en erfaren polis, spelad av Stefan Sauk, som är nedbruten sedan hans dotter blivit påkörd av två narkomaner.

– Dannys närvaro och värme hoppar genom rutan. Nu ska vi fortsätta att jobba och utforska det här och Danny tycker att det ska bli jättekul och lite läskigt - han ska ju upp mot Sauk, säger Rafael Edholm till Expressen.

Projektet drivs helt oberoende och det är inte bestämt i vilket sammanhang serien kommer visas.

Expressen-veteranen Jan Lindström har avlidit

Mångårige Expressen-reportern Jan Lindström har avlidit. Han blev 77 år gammal.

Jan Lindström var världsreporter och kolumnist och hade en plats på ledarsidan. I sommar skrev han flera krönikor för Expressen. Han arbetade på tidningen under 42 år.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson hyllar Jan Lindström på sin blogg: ”Många kommer att minnas Lindström som krönikören som inte skydde det svåra och som med små ord skapade stora berättelser”.

Bic i blåsväder efter kvinnonedsättande kampanj

Pennföretaget Bic har hamnat i blåsväder efter att ha publicerat en förvirrande text på Facebook. Det skriver Timeslive.

Inför kvinnodagen i Sydafrika ville de gå ut med ett starkt budskap till kvinnor. De lade då ut en bild med texten: ”Se ut som en flicka, bete dig som en dam, tänk som en man, jobba som en chef”. Bilden fick så mycket kritik på sociala medier att Bic senare valde att plocka ned den och publicera en ursäkt.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.