Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebook vill veta ditt hälsotillstånd

Publicerad: 3 oktober 2014, 07:25

Den sociala nätverksjätten vet redan vem ens vänner är och vill nu satsa på att lära känna människors hälsotillstånd.


Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleApple

Facebook ger sig nu in på samma väg som Apple och Google genom att satsa på hälsoområdet, enligt flera källor till Reuters.

Den sociala nätverksjätten undersöker just nu olika communities som skulle kunna koppla samman Facebook med användare som lider av olika krämpor.

Facebook har även tillsatt ett mindre team som funderar över olika tillämpningar som skulle kunna hjälpa till att förbättra användarnas livsstil, enligt Reuters.

En bakomliggande orsak till de planerade satsningarna uppges
vara att Facebook-chefer har insett att hälsa kan fungera som ett redskap för att öka engagemanget kring sajten, enligt Reuters.

En ytterligare bidragande orsak är att Facebooks initiativ kring organdonation ledde till att 13 054 människor registrerade sig i USA, vilket var en 21-procentig ökning i förhållande till om man räknar med att det brukar ske 616 registeringar dagligen.

Allt enligt en studie som har publicerats i American Journal of Transplantation:

Grundaren Mark Zuckerberg och hans fru, Priscilla Chan, har nyligen donerat över 5 miljoner dollar till Ravenswood Health Center i East Palo Alto, enligt Reuters.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.