Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks hemliga bildregler ute

Publicerad: 22 februari 2012, 14:54

Foto: Colourbox.

Bilder på amning där bröstvårtorna syns är förbjudet, men bilder av kroppsvätskor är ok så länge ingen människa syns på bilden. Här är undantaget sädesvätska.


Ämnen i artikeln:

FacebookSvenska DagbladetThe GuardianGawker

Det är bara några exempel på bildregler som gäller på Facebook och  som har läckt ut på nyhets- och skvallersajten Gawker, enligt Svenska  Dagbladet, som refererar till brittiska tidningen The Guardian.

Enligt  The Guardian skildrar reglerna en värld där sex är helt bannlyst,, vilket bland annat innebär att bilder med sexuella aktiviteter eller nakna  kroppsdelar är helt bannlyst.

Detsamma gäller även bilder med folk som går på toaletten eller uppvisar någon form av sexuell fetischism.

Reglerna visar även att Facebook förbjuder rasistiska kommentarer samt allt som är kopplat till våld mot människor eller djur.

Företaget  Odesk har till uppgift att rapportera om statusuppdateringar eller  bilder som skickas till dem då någon har klickat på anmäl-knappen.

Enligt  The Guardian läckte reglerna ut via en marockansk anställd, vilken  uppgav att han fick en dollar i timmen för att gå igenom anmälningarna.

Facebook  har bland annat fått ta emot hård kritik från ammande mammor för  deras behandling av bilder med deras bebisar. Här säger reglerna att  amningsbilder är ok så länge inte bröstvårtorna syns, enligt The  Guardian.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.