tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks kontring: SvD ställde in

Publicerad: 29 februari 2016, 14:50

Facebook svarar Svenska Dagbladet.

Foto: Montage/Andreas Elgstrand

Facebook ville inte låta Jack Werner genomföra intervjuer angående hatinläggen då han ansågs vara för påläst. Men enligt Facebooks Peter Münster är det SvD som har ställt in.

Ämnen i artikeln:

Fredric KarénSvDJack WernerSvenska DagbladetFacebook

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Resumé rapporterade tidigare idag om Svenska Dagbladets granskning av Facebook och hatinläggen. Facebooks nordiske kommunikationschef Peter Münster var först positiv till intervjuer. När SvD berättade att de ville skicka frilansjournalisten Jack Werner till Facebook i Dublin för intervjuer tog det dock tvärstopp. Jack Werner ansågs för påläst och att informationen de ville berätta var överflödig för honom.

LÄS MER: Facebook vägrade intervjuas av SvD:s reporter - var för kritisk
LÄS MER: Jack Werner om Facebook-dissen: ”Jag är paff”

Resumé har under dagen sökt Facebooks nordiska kommunikationschef Peter Münster för att höra hur Facebook resonerar. Peter Münster säger först att han är på ett event och hänvisar till Facebooks pr-byrå Spotlight.

Därefter skickar Peter Münster följande sms till Resumé:

”Vi har bjudit in SvD till vår nästa mediedag här på vårt huvudkontor i Dublin, eftersom de ställde in sitt förbokade besök. Vi fortsätter att se fram emot att de ska komma hit", skriver han och fortsätter:

"Vi ser nu över det som SvD har skickat till oss och kommer att svara nästa vecka, säger en talesperson på Facebook”.

Resumé har därefter frågat om det var SvD som ställde in mötet och inte Facebook själva, men har inte fått något svar.

Fredric Karén, chefredaktör på Svenska Dagbladet, delar inte Facebooks bild om hur det hela gick till, utan hänvisar till turerna som han redovisat i sin krönika.

"Vi har ställt in besöket, men det hade aldrig hänt om vi hade fått skicka den reporter vi ansåg vara mest lämpad för uppdraget från början", skriver han i ett mejl till Resumé.

Svenska Dagbladets serie kommer två veckor efter DN Kulturs granskning av hatinläggen, då tidningen bland annat hyllades för sin etta.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev