tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks miljardköp drar in kaffepengar

Publicerad: 29 oktober 2014, 08:27

Mark Zuckberg.

Foto: Facebook.

Den sociala nätverksjätten Facebook redovisar ett resultat per aktie på 0,43 dollar för Q3, vilket överträffade analytikernas förväntningar på 0,40 dollar per aktie. Nu står det klart att megaköpet av meddelandetjänsten Whatsapp går oerhört trögt ekonomiskt.

Ämnen i artikeln:

FacebookBloombergMark Zuckerberg

KB

Karl-Johan Byttner


Omsättningen landade på 3,2 miljarder dollar per aktie och förväntningarna låg på 3,1 miljarder dollar, enligt DI som refererar till Bloombergs sammanställning.

Facebook har idag 1,35 miljarder användare och visade 864 miljoner under september (det var 13 miljoner mer användare än väntat) under september, vilket kan jämföras med att man hade 829 miljoner användare i juni.

Annonsintäkterna ökade med 64 procent till 2,96 miljardar dollar, varav mobilannonser stod för 66 procent.

Allt är dock inte guld och gröna skogar.

Facebook har tidigare köpt Whatsapp för 4 miljarder dollar i kontakter, 12 miljarder dollar i egna aktier samt 3 miljarder dollar i Facebook-aktier för grundare.

Det vill säga sammanlagt 19 miljarder dollar.

Dokument visar nu att Whatsapp hade 10,2 miljoner dollar i intäkter under förra året, enligt DI som refererar till DealBook.

Här bygger intäkterna på den dollar som vissa användare betalar för att nyttja appen – i övrigt tar man inte betalt eller har några annonser än så länge.

Whatsapp investerar samtidigt mycket pengar.

55 personer jobbade med Forskning och Utveckling, FoU, före köpet och då låg kostnaderna på 77miljoner dollar. Whatsapp hade kostnader på 149 miljoner dollar under förra året.

Mark Zuckerberg har dock aldrig visat någon större oro över att Whatsapp inte är någon kassako.

"Tjänster i världen som har en miljard människor som använder dem är alla otroligt värdefulla", sade han vid en telefonkonferens i samband med affären.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev