Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks nästa storsatsning: AR

Publicerad: 19 april 2017, 06:32

Mark Zuckerberg presenterar AR-satsningen på gårdagskvällens konferens.

Facebook tar nästa steg för att djupare involvera användarna, Lars-Johan Jarnheimer ny ordförande i Egmont och Bill O'Reilly uppges få sparken från Fox News efter sexanklagelserna.


Ämnen i artikeln:

AdidasFacebookSkamEgmont TidskrifterFox NewsMark ZuckerbergLars-Johan JarnheimerBill O'ReillyAugmented reality

Facebook drar igång storsatsning på AR...
I går kväll svensk tid gick Facebooks grundare Mark Zuckerberg upp på scenen för it-jättens årliga utvecklarkonferens F8. Kvällen kom att präglas av Facebooks satsning på en AR-plattform (augmented reality). Med plattformen kommer det bli möjligt att skapa upplevelser för Facebooks samtliga app-kameror. Zuckerberg poängterade att de filter som Facebook anklagats för att kopiera från Snapchat var ett första steg i AR-satsningen. Under konferensen visade grundaren upp ett antal häpnadsväckande effekter skapade för plattformen. Precis som de livefilter som blivit synonyma med Snapchat så är kameraplattformen Facebooks sätt bli en del av den verkliga världen hos användarna, menar flera bedömare. Det skriver Recode.
"Det har saknats en plattform för AR och i dag börjar vi att bygga den plattformen tillsammans", sade Mark Zuckerberg under konferensen och medgav att Facebook har varit sena på AR-bollen.

...och Messenger gör omfattande uppdatering
Under utvecklarkonferensen presenterade även Mark Zuckerberg en rad nya funktioner för sin meddelandetjänst Messenger med fokus på företag. Bland annat lanseras en ny Discovery-flik som ska göra det lättare för företag att synas på plattformen. Den utlovade funktionen Chat Extensions presenterades också, där flera personer kan chatta med samma företag samtidigt. Meddelandetjänsten får dessutom funktionen Messenger Codes, som gör det möjligt att lägga till botar genom att scanna en QR-kod. Det skriver Techcrunch.

Källor: Bill O'Reilly sparkas efter sexanklagelserna
Under ett drygt decenniums tid har flera kvinnor gått ut och offentligt anklagat Bill O'Reilly, som är Fox News kanske största programledarstjärna genom tv-programmet "The O'Reilly Factor", för sexuella trakasserier. New York Times har de senaste månaderna rapporterat om hur fallen gjordes upp utanför rättssalen, där fem kvinnor ska ha fått sammanlagt 120 miljoner kronor. Efter skandalen ska antalet annonsörer i "The O'Reilly Factor" ha halverats.
Nu uppger källor till New York Magazine att Bill O'Reilly får lämna Fox News efter anklagelserna. Rupert Murdoch, vd för News Corporation där Fox ingår, ska enligt källorna vara ovillig att släppa programledaren eftersom det skulle framstå som om han tvingats till det beslutet på grund av New York Times avslöjanden.

Jarnheimer ny styrelseordförande i Egmont
Den tidigare Kinnevik-chefen Lars-Johan Jarnheimer blir ny ordförande i Egmont. Han efterträder Steen Riisgaard som lämnar styrelsen efter 15 år. Samtidigt kliver Josh Bottomley och Christian Wegner in i styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande. Bottomley är digital chef för HSBC och Wegner har ett förflutet från tyska ProSiebenSat1.
– Styrelsen vill tacka Steen Riisgaard för hans dedikerade arbete som ordförande för Egmont. Sedan hans inträde i styrelsen 2002 har Egmonts kommersiella och allmännyttiga aktiviteter vuxit betydligt i en föränderlig marknad. Jag vill också välkomna våra två nya styrelsemedlemmar, Josh Bottomley og Christian Wegner. Med dem ombord kompletteras styrelsen med två starka profiler som har omfattande internationell erfarenhet av media, användarteknologi och digital utveckling, säger Lars-Johan Jarnheimer som suttit i styrelsen sedan 2014 i en kommentar.

Skam-feber i Kina
Skam-hajpen sprider sig. Nu har sex miljoner kineser sett den norska succéserien, skriver VG. Detta trots att serien inte får visas i kinesisk tv, där det råder förbud mot samtal kring homosexualitet i offentligheten
– Det var Isak och Even som fångade den unga kinesiska publik, säger redaktionschef Håkon Moslet i NRK P3.
Nu har fler kineser än norrmän sett serien tack vare att fansen själva översätter avsnitten och lägger ut dem på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Youtube.

Adidas gratulerade löpare som "överlevde" Boston Marathon
Sportjätten Adidas är i blåsväder efter att ha visat dålig fingertoppskänsla i utskicket till deltagarna i Boston Marathon. I mejlets ämnesrad fick löparna läsa följande: "Congrats, you survived the Boston Marathon!". Detta fick flera deltagare att skärmdumpa mejlet och visa sitt raseri på sociala medier. Anledningen är attacken mot löpartävlingen 2013 då tre personer dödades och flera skadades av en självmordsbombare. Adidas beklagar misstaget. "Det är tydligt att vi inte ägnade tillräcklig tanke bakom den okänsliga texten i ämnesraden för tisdagens mejl. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för vårt misstag" sade en talesperson för Adidas till Business Insider.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.