Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks notering granskas

Publicerad: 23 maj 2012, 07:15

Facebooks börsnotering ska granskas av både Finra, vilket är en organisation som arbetar för självreglering på värdepappersmarknaden, och den amerikanska finansinspektionen SEC.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Fokus för granskningen ligger på den information som kom samband med börsintroduktionen i fredags.

Här ska bland annat Morgan  Stanley, som var huvudansvarig för noteringen, ha sänkt sin prognos strax före noteringen utan att alla aktörer på marknaden  fick vetskap om detta, enligt TT som refererar till Reuters.

Reuters  källor uppger också att Facebook självt bad Morgan Stanley och andra banker  att sänka sina prognoser.

Den  amerikanska finansinspektionen SEC:s ordförande, Mary Schapiro, menade  att det finns "specifika saker, avseende Facebook, som vi behöver titta  på" i samband med en utfrågning i den amerikanska senaten.

Facebooks börsvärde har redan gått från 104 miljarder dollar till 86 miljarder dollar sedan aktien introducerades i fredags.

Morgan  Stanley anser att man har följt reglerna, men har redan fått mängder av stämningar  mot sig.

Facebook samt bolagets grundare Mark Zuckerberg har stämts för  brott mot säkerhetslagarna, enligt TT som refererar till Reuters.

Som  om detta inte vore nog har Philip Goldberg i delstaten Maryland lämnat  in en gruppstämning mot Nasdaq för vårdslös hantering för att hjälpa alla de som har förlorat  pengar på affären.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.