Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks nya drag: satsar på jobbannonser

Publicerad: 16 februari 2017, 06:41

Framöver ska det gå att söka jobb direkt på Facebook, så högt kan Snapchat värderas till börsnoteringen och Strömstedts gör par-tv. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchat

Facebooks nya drag: satsar på jobbannonser
Nu ger sig Facebook in i kampan om jobbannonserna med bland LinkedIn. Det sociala nätverket kommer att låta företag lägga ut jobbannonser direkt på deras Facebook-sida. De sökande kan sedan skicka in sina ansökningar direkt via plattformen och hålla kontakt med företaget via Messenger. Till skillnad mot LinkedIn blir det (åtiminstone vid lanseringen) gratis för företag att annonsera ut tjänster, rapporterar Recode.

Så högt värderas Snapchat inför börsnoteringen
Snap Inc, bolaget bakom Snapchat, har inför den förestående börsnoteringen värderat det egna bolaget till mellan 19,5 och 22,2 miljarder dollar (cirka 175—200 miljarder kronor). Det uppger Wall Street Journal med hänvisning till källor. Räknat per aktie motsvarar värderingen 14 –16 dollar.

Goldman Sachs köper in sig i F&B:s ägare
Forsman & Bodenfors ägs sedan i fjol av det amerikanska holdingbolaget MDC Partners. Resumé har tidigare rapporterat att aktien har gått kräftgång på Nasdaq-börsen, men igår steg den kraftigt. Anledningen till lyftet är att investmentbanken Goldman Sachs går in med 95 miljoner dollar (nästan 850 miljoner kronor) i MDC Partners för 15 procent av aktierna. Affären tar död på tidigare rykten som hävdat att bolaget skulle kunna bli föremål för uppköp, skriver AdAge.

Strömstedts i parsamtal med svenska kändisar
Jenny och Niklas Strömstedt drar igång ett gemensamt program i TV4 kallat "Tillsammans med Strömstedt". I sex avsnitt ska de prata relationer med andra kända par. Först ut den 9 mars är Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.
– Nästan alla strävar efter en nära, välfungerande och kärleksfull relation. Men nästan alla dras med samma frågeställningar för att få det att funka. Jag älskar våra öppenhjärtliga samtal med paren som så generöst delar med sig av sina liv, säger Jenny Strömstedt i ett pressmeddelande.

Elon Musk raderade tweet om "muslimsk immigration"
Tesla-grundaren Elon Musk tillhör kritikerna mot Donald Trumps inreseförbud. Samtidigt sitter han i två av presidentens advisory boards. På onsdagskvällen twittrade han ut ett antal budskap på temat, men tog efter bara några minuter bort formuleringen "the Muslim immigration ban is not right", skriver Recode. Musk förklarade sedan att det var utkast som egentligen inte var tänkta upp publiceras.

Venezuela släcker ner CNN
Igår meddelade den venezuelanska regeringen att de släcker ner spanskspråkiga CNN i landet. Den statliga tv-kommissionen skriver i ett uttalande att nedsläckningen beror på att CNN ”sprider propaganda”. Beslutet kommer en vecka efter att CNN sänt ett inslag om att Venezuelas ambassad i Irak sålt pass med terrorkopplingar, rapporterar AP.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.