Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebooks rakettillväxt – når 8 miljarder videovisningar per dag

Publicerad: 5 november 2015, 06:59

Foto: Colourbox.

Facebook presenterar starka siffror, Avpixlat förnekar våldsretorik och P1 satsar på kultur. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookAvpixlatMona Sahlin

Facebook når 8 miljarder visningar...
I samband med presentationen av Facebooks kvartalsrapport igår avslöjade vd:n Mark Zuckerberg att de nu i genomsnitt har åtta miljarder startade videoströmmar per dag. Det är en fördubbling bara sedan april i år. Visserligen mäter Facebook en visning efter tre sekunder, vilket gör att måttet har ifrågasatts. Men bara tre sekunders tittande motsvarar med den nuvarande volymem 760 år per dag, slår Techcrunch fast. En annan siffra som visar att Facebooks strategi bär frukt är att deras reklamintäkter per användare i USA steg med 50 procent i september. Här har också deras satsning på mobilreklam varit framgångsrik.

...Och slog förväntningarna...
I gårdagens kvartalsrapport redovisade Facebook intäkter på närmare 39 miljarder kronor. Det är en ökning med 41 procent jämfört med det tredje kvartalet i fjol. Analytikerna hade spått en ökning på 37 procent. Vinsten för tredje kvartalet ökade 11 procent till 7,6 miljarder kronor. Business Insider har listat de viktigaste sakerna i rapporten här. Aktien steg under gårdagen med 3,8 procent på Wall Street och bolaget noteras för ett värde på över 300 miljarder dollar, motsvarande cirka 2 600 miljarder kronor. Det är all time high.

...Planerar nu att lansera nyhetsappen
Det är sedan tidigare känt att Facebook planerar en nyhetsapp kallad "Notify". Nu rapporterar Financial Times att den ska släppas nästa vecka. I Notify får användarna realtidsuppdateringar från flera olika nyhetskällor. Från start är bland annat CNN, The Washington Post och Mashable med.

Avpixlat: Sahlin ljuger
I förra veckan sa Mona Sahlin, regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism, att det finns en "glasklar" koppling mellan hatretoriken på sajter som Avpixlat och asylbränderna. Det förnekar nu Mats Dagerlind som driver Avpixlat.
– Vi är glasklara och stenhårda och tar avstånd mot allt politiskt våld och motiverad brottslighet, säger han till SVT.
Men Mona Sahlin står fast vid sitt påstående.
– Den dagen stod det en kommentar som var ungefär "Alla vi som inte vill se fler flyktingar i Sverige låt oss ge dem ett varmt välkomnande". Den typen av uppmaningar parar sig med ett väldigt hat, säger hon.

DIF-fans rasar mot Movember-kampanj
Hockeyligan SHL har bestämt att alla lag ska spela en hemmamatch i svarta tröjor för att stödja kampanjen "Movember". Men det har inte Djurgårdens fans någon lust att ställa upp på.
"I helvete att vi ska spela i svarta tröjor. Har kontaktat DIF för att stoppa galenskapen. Dags att visa stake och gå emot SHL när de kommer med idiotiska idéer. Det har gjorts förut.", skriver Järnkamineras ordförande Viktor Adolfsson på Twitter, rapporterar Sportbladet.

Nytt kulturprogram i P1
Nästa år utökar Sveriges Radio kulturinnehållet i P1. Med start i januari lanseras en ny daglig, sammanhållen timme om kultur varje vardag kl. 13.00-14.00, och på digitala plattformar kommer lyssnarna erbjudas smarta, enkla vägar att ta del av fördjupning i form av samtal och idédebatt, intervjuer och längre reportage, kritik och essäistik.
– Vi tar ett nytt spännande kliv med kulturjournalistiken i Sveriges Radio, säger Mattias Hermansson, Sveriges Radios kulturchef i ett pressmeddelande.

Programledare akut opererad
Satirprogrammet "The daily show" utgick på onsdagskvällen. Orsaken: Programledaren Trevor Noah blev akut opererad för en blindtarmsinfektion. Operationen ska ha varit lyckad.
"Trevor Noah genomgick en akut blindtarmsoperation tidigt på onsdagsmorgonen. Vi är glada att kunna meddela att allt gick väl och att han för närvarande återhämtar sig från operationen. Vi räknar med att han och programmet återvänder på torsdagen", säger tv-kanalen Comedy Central i ett uttalande enligt TT.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookAvpixlatMona Sahlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.