Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebookstjärna utan Facebook

Publicerad: 21 oktober 2010, 08:04

Jesse Eisenberg, som spelar huvudrollen i filmen The social network, är inte medlem i Facebook. För att ta reda på vad det handlade om registrerade han sig under pseudonym.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Skärmdump från trailern till filmen. Jesse Eisenberg i mitten.

I filmen spelar han Facebookgrundaren Mark Zuckerberg, som under sin tid på Harvarduniversitetet grundade det multinationella företag som Facebook är idag. Men själv var Jesse Eisenberg inte medlem. För att ta reda på mer inför sin roll skapade han ett konto under falskt namn.

– Jag ville se hur det fungerade. Så fort inspelningen var klar, avslutade jag mitt konto, säger han till TT Spektra.

I filmen gestaltar Jesse Eisenberg hur Mark Zuckerberg går från en ”datanörd” till världens yngste dollarmiljardär, och alla rättsliga processer som framgångarna har medfört. Trots att förhandssnacket handlar mycket om vilken tvivelaktig dager som Mark Zuckerberg framställs i, var Jesse Eisenberg mycket ödmjuk inför det portträtt han skulle göra.

– Det var väldigt mycket att ta till sig. Sedan är det särskilt ansvarsfullt att porträttera någon som lever, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.