Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facebookstorm mot Kinberg Batra

Publicerad: 29 december 2014, 07:04

Anna Kinberg Batra.

Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra har fått ta emot kritiska inlägg på sin Facebooksida, politikerna satsar på reklam trots inställt extraval och klickfiske är ett av årets nyord.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Facebookstorm mot Kinberg Batra
Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra fick ta emot hård kritik på sin Facebooksida efter att regeringen och alliansens så kallade decemberöverenskommelse deklarerats i lördags som är en lösning på det låsta politiska läge som hittills rådit sedan höstens val.

"Sorry Anna, detta var inte bra."
"En total kapitulation."
"Löfven såg lika förtjust ut som katten Måns, när han grundligt lurat Pelle", skriver några till ledaren och även den förre partiledaren Ulf Adelsohn har gått hårt ut mot Kinberg Batra.
– Man har med varm hand överlämnat vågmästarrollen till Vänsterpartiet. Oppositionen har abdikerat, säger han till Aftonbladet.

Aftonbladet frågar: Men hur känns det att få sådana hårda inlägg på din egen Facebooksida?
– Vi ska ha en livlig intern debatt, och den syns utåt också. Det stör inte mig, säger Anna Kinberg Batra till tidningen.

Politikerna satsar på reklam - trots inställt extraval

På grund av den så kallade decemberöverenskommelsen blir det inget extraval i vår, men trots det går partierna ändå hårt ut med politisk reklam. Platserna har nämligen bokats upp och går inte att avboka.

– Det finns väl en del reklamytor vi får behålla och göra något annat av, men det har vi ingen färdig bild av, säger Anders Wallner, partisekreterare för Miljöpartiet, till TT.

Klickfiske - ett av årets nyord
Språkrådet har tillsammans med Språktidningen släppt en ordlista över alla nyord 2014. Ordet "klickfiske" är ett ord medierna brottats med under året som finns med som en av bokstavsinnovationerna i år. Beskrivningen lyder: "användning av lockande eller avsiktligt vilseledande rubriklänkar på nätet, som används för att locka till klick". Även "selfiepinne", det stativ som används för att ta självporträtt, finns med på listan.  

Smartphone triggar känseln
Den smarta telefonen är kanske smartare än vi trott - åtminstone när det gäller känseln. En ny studie visar att de delar i hjärnan som tar hand om  känselsignaler från tummen, pekfingret och långfingret har högre aktivitet bland de som använder smartphone jämfört med de som använder en klassisk knapptelefon. Det rapporterar Vetenskapsradion (via Omni).

Svenska internetkändisar i ny P3-serie
Sveriges Radio P3 poddsatsar på serien "Känd från internet" som handlar om de svenskar som blivit kända i sociala medier som Youtube Instagram eller bloggar. Fokus blir att ta reda på vilka de var innan de blev kända, men också hur de blev kända. Programledare är Athena Afshari och serien börjar den 9 januari, skriver TT.

The interview - succé på nätet
Över två miljoner gånger har filmen The interview hittills visats på nätet, enligt Sony Pictures själva. Den har dessutom dragit in över 15 miljoner dollar genom streamingtjänster på fyra dagar. Filmen har skapat uppmärksamhet den senaste tiden på grund av att den handlar om ett mord på Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. De stora biografkedjorna i USA har tackat nej till att visa filmen av rädsla för för våld efter hot. Det skriver TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.