Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facket kräver chefredaktörens avgång

Publicerad: 8 maj 2014, 06:19

Mimmi Karlsson-Bernfalk.

På ett möte i går kväll krävde fackklubbarna på Norra Skåne och Skånska Dagbladet att chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalk avgår. DN:s avslöjande om romregistret gav resultat, och Spotify raderar tyst skiva. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Kravet: ”Avgå, Mimmi Karlsson-Bernfalk”
Journalisterna på tidningarna Norra Skåne i Hässleholm och Skånska Dagbladet i Malmö kräver att Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk avgår. Orsaken är konflikten som uppstod på Norra Skåne då chefredaktören fråntog tidningens kommunreporter Berit Önel bevakningsområde efter vad som av medarbetarna ses som påtryckningar från kommunen, skriver TT. Kravet ställdes under ett möte på onsdagskvällen med journalistklubbarna på de båda tidningarna. Men Mimmi Karlsson-Bernfalk har inga planer på att lämna sin post.

Orrenius: JK:s beslut är ett erkännande
JK:s beslut att personerna som finns i polisens olagliga romregister ska få 5 000 kronor var i kränkningsersättning, är ett erkännande, menar DN:s Niklas Orrenius som var den som avslöjade registret.

Spotify raderar tyst skiva

Indiebandet Vulfpeck la upp ett heltr löjudlöst album på Spotify och bad sina fans att streama "musiken" när de låg och sov. Detta för att bandet skulle överleva ekonomiskt. Den udda idén funkade – intäkterna hamnade på omkring 20 000 dollar. Men nu har Spotify raderat albumet – tilltaget strider mot reglerna
Det är oklart om Vulfpeck får behålla pengarna, skriver The Verge (via Omni).

Segt för annonsering i mobilen
Annonsörerna går ännu inte "all in" i mobilen, trots den explosionsartade användarökningen. Marknadsförare och reklambyråer är avvaktande, vilket gör att de stora intäkterna låter vänta på sig, skriver DI i papperstidningen.

Familjen Flinta mot vita duken
Will Ferrell och Adam McKay planerar att producera en ny, animerad film om stenåldersfamiljen Flinta för Warner Bros, enligt The Hollywood Reporter.  

Kinneviks Zalando mot börsen i höst
Kinneviks nätbutik Zalando planerar en börsnotering under det tredje kvartalet 2014. Det skriver affärstidningen Bilanz som hänvisar till ett ledningsmöte i Berlin, enligt Omni.

Alibaba kan slå börsrekord
Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba tar steget till Wall Street. Bolaget väntas sälja aktier för upp emot 130 miljarder kronor och värderas till mellan 1 000 och 1 500 miljarder kronor, enligt DI.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.