Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facket rasar mot Otto Sjöberg

Publicerad: 11 april 2008, 11:37

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg gick bakom ryggen på facket när Staffan Erfors utsågs till USA-korrespondent. Facket, som ville ha Gunnar Johansson kvar, kördes över totalt. – Otto Sjöberg har inte meddelat oss och jag vet inte varför. Det här är ett klart brott mot MBL och beslutet är väldigt oklokt, säger SJF:s klubbordförande Olle Fors, klubbordförande för SJF.


Otto Sjöbergs agerande när Staffan Erfors utsågs till USA-korre har retat upp facket rejält.  Foto: Erik Esbjörnsson och Andreas Elgstrand.

Facket på Expressen reagerar kraftigt mot utnämningen av Staffan Erfors som USA-korre. Enligt SJF-klubbens ordförande Olle Fors ställdes facket inför fullbordat faktum i förmiddags – Expressens ledning struntade i det sedvanliga ansökningsförfarandet.

– Det är ett klart brott mot MBL. Vid 10-tiden i dag blev facket informerat om att Erfors blir USA-korre. Det här är ett väldigt konstigt beslut inför USA-valet. Expressen har Sveriges bästa korrespondent i Gunnar Johansson och nu kommer Erfors som inte kan lika mycket om amerikansk politik, säger Olle Fors och fortsätter:

– Gunnar Johansson är ovärderlig och det här beslutet är dåligt för Expressens läsare. Han borde bevaka valet för tidningen.

Olle Fors är mycket kritisk till hur  Otto  Sjöberg  agerat.

– Han har inte meddelat sina tankar till medarbetarna och klubben. Och det här är ett oklokt beslut.

Varför har  Otto Sjöberg  inte pratat med er?
– Det vet jag inte. Jag ska fråga honom, det är väldigt underligt.

Resume.se har sökt Otto Sjöberg för en kommentar. Han avböjer i nuläget att kommentera. Sjöberg meddelar att han först vill prata med Olle Fors innan han talar med Resume.se.

Läs även: Erfors blir USA-korre

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.