fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fackets öppna brev till Jonas Bonnier

Publicerad: 24 november 2011, 14:01

Jonas Bonnier

Foto: Björn Elgstrand

Fackklubben på Sydsvenskan går ut i ett öppet brev och kräver svar av koncernchefen Jonas Bonnier om tidigare vd:n Johan Ståhls avtal.

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJonas BonnierJohan Ståhl

EV

Emanuel Videla


– Vi kräver att han lägger korten på bordet. Av det vi förstått råder det delade meningar om uppgifterna som har förts fram, säger fackklubbsordföranden Karl G Jönsson.

Nu har man efter ett styrelsemöte inom fackklubben formulerat ett öppet brev till Jonas Bonnier där man kräver svar om tidigare vd:n Johan Ståhls avtal, som Resume.se rapporterat om. Men man kräver även svar om andra tidigare medarbetares avtal.

– Vi kräver en allmän redovisning. Fler chefer har slutat på bygget under sommaren, där finns en vice vd och en annonschef bland annat och vi vill se även de avtalen, säger Karl G Jönsson.

Vad händer om ni inte får svar?
– Vi har inte beslutat om några åtgärder.

Kan den här affären skada förtroendet för tidningen?
– Jag hoppas att det inte blir så. Men det är olyckligt att en tidning som ska granska just den här typen av uppgörelser visar sig ha skelett i garderoben.

Har det påverkat arbetsmoralen?
– Det tror jag inte. Medarbetarna är uppfyllda av en helig ilska, men det finns också en sjujäkla yrkesstolthet på det här stället.

Ger ni Jonas Bonnier någon deadline?
– Nä, men ju förr han svarar desto bättre.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev