Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fackförbund samlar journalisternas berättelser om skitliv

Publicerad: 23 april 2013, 11:47

Fredrik Virtanen, Isobel Hadley Kamptz och Jens Liljestrand.

Under parollen "Vilket samhälle vill du ha?" återpubliceras nu flera texter som dök upp i kölvattnet av boken "Skitliv". Fredrik Virtanen, Jens Liljestrand och Isobel Hadley Kamptz tillhör skribenterna.


"Vilket samhälle vill du ha?" är en kampanj som fackförbunden i 6F står bakom, med hjälp av Arena Opinion. Syftet är att uppmärksamma de som har sämst villkor på arbetsmarknaden, framför allt unga som hänvisas till vikariat och visstidsanställningar.

I höstas släpptes antologin "Skitliv" där flera skribenter delar med sig av sin vardag bland otrygga anställningsformer, och debatten har stundtals varit het sedan dess. Men för att samla ihop alla röster väljer 6F nu att samla texterna på kampanjsajten.  
– Vissa av texterna har fått spridning under begränsade tidsperioder. Det vi gör nu är att vi vill uppmärksamma det som hände igår, säger Johanna Lindell som är chef för Arena Opinion.

Det som hände igår var att Sverige skulle ha åtgärdat missbruket av visstidsanställningar. Men istället skriver regeringen i ett brev till EU-kommissionen att de tidsbegränsade anställningarna är en bra väg in på arbetsmarknaden. 6F uppmärksammar frågan i dag genom en debattartikel.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.